AKTUELNO

Evo po čemu će ga pamtiti.

Legendarni Džej Ramadanovski preminuo je u 56. godini od posledica srčanog udara. Džej je ostavio neizbrisiv trag u istoriji naše narodne muzike. Devedestih godina, svojom energijom, šarmom, i glasom, bio je neprikosnoven na domaćoj folk sceni.

Foto: E-Stock/Danijel Milutinović

Smrt slavnog pevača šokirala je javnost, a poznati novinar, voditelj i književnik Vanja Bulić prisetio se poznanstva sa Džejem i planova koji su imali.

Iskreno ne mogu da verujem, on je bio osoba koja ostavi utisak gde god da se pojavi. Poznavali smo se od 1986. godine, tih godina sam ja radio kao voditelj zabavnog programa "Zama", i sećam se perioda kada sam ga upoznao, onako veseo momak, mršav, tanak, zvali su ga loptica skočica. Znate, on se upoznao sa Marinom Tucaković i njenim suprugom tako što je bio šaner, i prodavao im neke jakne na Dorćolu, i tada su oni čuli kako pevuši i napišu mu pesmu "Što mi to živo radi". Moja sestra mi je pričala, ona je bila vaspitač u jednoj školi u koju je on išao. Nosio je tarabuku i stalno je lupao na časovima i terao sve drugare da pevaju sa njim - pričao nam je Vanja.

Foto: TV Pink Printscreen

Sećam se 1991. je gostovao u Biserima, tada je bio najveća zvezda, i ispričao mi je ceo svoj život. Mnogo sam ga voleo i cenio. Planirali smo godinu dana kasnije, kada mu je izašao najveći album "Gde ću sada moja ružo", da pišemo zajedno knjigu, 17 dana smo se družili, i pričali o svemu, međutim tadašnje vreme nam nije to dozvoljavalo, ali smo se tih dana baš zbližili. Svaki put smo se sreli uvek je spustio glavu onako da ga poljubim u teme, bio je mali veseli zvrk, pamtiću ga po tome sigurno - prisetio se Vanja Džejevog početka.
On je hteo i film da snimi, poverio mi se jednom, ceo scenario mi je ispričao, ali nije mu se dalo da ga snimi. Planirao je porodičan film, da opiše kako se zaljubio u, kako je govorio, belu ženu, još mi je i rekao da bi film počeo kako porodica sedi na nedeljnom ručku, a svira njegova "Nedelja", i otišao je u nedelju, sudbina je to. Ja bih mogao celu njegovu priču da napišem, on je bio divan, sjajan čovek pre svega, uvek veseo. Bio je pobožan jako, uvek je nosio ikonicu Svete Petke sa sobom, i svaki put kada bi napravio neku glupost on bi pogledao ikonu i izvinjavao se - otkrio je Vanja priču o svom prijatelju.

Foto: E-Stock

Autor: N.B.

#Džej Ramadanovski

#Vanja Bulić