AKTUELNO

Bila je jaka!

Glumica Vesna Čipčić nije uspela da izbegne koronavirus, ali je iz opake bitke sa istim, izašla kao pobednik. Tim povodom, Vesna se oglasila za medije.

Dobro sam, bolje je, mnogo bolje nego što je bilo, ali još uvek se nisam „dala u promet“ što se kaže… Da se našalimo malo… – kaže glumica i nastavlja priču kako se borila i izborila sa virusom.

Foto: Instagram.com/cipcicvesna

Prvo smo se svi testirali u Beogradskom dramskom pozorištu. Dobila sam negativan nalaz, a moja ćerka pozitivan. A onda smo se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, posle tri dana svi testirali i dobila sam pozitivan nalaz. Nisam tada imala nikakve simptome. Baš ništa. A onda, dobila sam temperaturu i dva – tri dana sam imala do 37.3, nije išla više od toga. Otišla sam kod svog lekara kod koga inače idem… Snimila sam pluća i moj doktor Dimić je posle toga rekao da jeste reč o covid-u. Onda sam izvadila krv. Ali, evo šta je zanimljivo: jedan moj prijatelj pre mene je imao koronu i on je pitao svog prijatelja, lekara. Od njega je dobio šta je sve neophodno uraditi da bi se tačno dobio nivo bolesti. Zato sam odmah uradila D dimer, na samom početku. I, ti testovi su u tada, u početku, bili vrlo dobri, da bi kasnije, kada mi se popravilo opšte stanje, oni bili mnogo lošiji! D dimer je skočio na 1000! Tada sam morala da odem na skener. Lekar je pogledao rezultate skenera i rekao da je sve pod kontrolom, da imam mali problem na levom plućnom krilu, na ivici neznatnog. Ali, moj lekar je rekao da je to ipak upala pluća i dao mi terapiju, pa sam nastavila lečnje. Sve ukupno – bogami evo traje već mesec dana. Zbog povišenog D dimera dobila sam injekcije i bila sam u čudu kako ću ja to sama sebi da dajem. Prvo veče mi je dala moja prijateljica doktorka, a onda od sutradan sam se bockala kao da to ceo život radim! Rekla sam na kraju – kad ozdravim, moći ću da idem da bodem po komšiluku kome treba! Nije to ništa strašno - govorila je glumica.
Jako je važno pishičko stanje dok ste bolesni i kada saznate da imate koronu. Ja nisam sebi dozvolila da padnem u neku depresiju, nisam se plašila, prosto sam vrlo muški odreagovala na sve to i nosila se sa koronom. Mislim se ja: nećeš ti meni korono, nego ja tebi! Pila sam naravno antibiotike, baš sam ih se napila pošteno, ali sam naravno uzimala i probiotike. Evo još mesec dana moram da pijem probiotike i nadam se da će se to sve iščistiti kako treba. U početku sam pila jedan antibiotik, pa onda neki drugi, više ni ne znam koji… Naravno, uzimala sam D vitamin, C vitamin i cink. Otkako se pojavila korona, popila sam više tih vitamina nego za ceo život! Možda sam zato tako lakše i prošla. Ne znam. Eto, prošlo je, gledamo se u pozorištu - zaključila je Vesna.

Autor: S.M.

#Vesna Čipčić