AKTUELNO

Legendarni muzičar, koji je preminuo od koronavirusa, danas će biti kremiran.

Na beogradskom groblju Lešće porodica, prijatelji i kolege danas ispraćaju na večni počinak gitaristu rok grupe „Riblja čorbaMišu Aleksića, koji je u nedelju 29. novembra u 67. godini preminuo u KBC „Bežanijska kosa“ od posledica koronavirusa.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

U kapeli ovog beogradskog groblja saučešća od prijatelja i članova familije primaju njegova supruga Jasmina i ćerka Mina koja je pre ulaska u kapelu poljubila, a potom i upalila sveću. Nakon opela, uslediće kremacija.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Inače, kapelom osim plača odzvanjaju i rok instrumentali, uz koje su Jasmina i Mina poželele da se zauvek oproste od voljenog supruga i oca, a ispred sanduka izloženo je brojno cveće od kojih posebnu pažnju privlači ono u obliku bas gitare, koju je za života svirao. To isto cveće nedugo zatim položili su na kovčeg.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Video: Pink.rs/R. Lazarević

Danas su na ispraćaj na večni počinak Miše Aleksića došli glumac Dragan Petrović, muzičari Đule "Van Gog" i Dejan Cukić, menadžer Bane Obradović...

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Inače, opelu i kremaciji neće prisustvovati Mišini prijatelji i kolege iz„Riblje čorbe“, koji su sinoć izdali zvanično saopštenje i saopštili svoje razloge.

Teško je naći nekog ko Mišu voli više od nas. I ne možemo da se pomirimo s tim da ga više nema. Znamo da je Miša umro od posledica podmukle i nevidljive bolesti. Umro je nepotrebno. Znamo da nije potcenjivao ovo zlo. Nosio je masku i čuvao se. Kovali smo planove za budućnost za koju smo verovali da je imamo. Zlo zvano koronavirus je i dalje među nama, više nego ikad i zato smatramo obavezom da vam saopštimo da članovi ,,Riblje čorbe” neće u sredu prisustvovati kremaciji. Verujemo da ni Miša ne bi dozvolio da se ugrozi bilo čije zdravlje, bilo čiji život. Kad ova pošast prođe zajedno ćemo ožaliti našeg i vašeg Mišu koncertom u njegovu čast. Budite odgovorni i zdravi. Voli vas ,,Riblja čorba”

Podsećamo, Miša je u KBC „Bežanijska kosa“ primljen 13. novembra, međutim stanje mu se pre nekoliko dana pogoršalo, posle čega je prebačen na respirator, o čemu jejavnost obavestila njegova ćerka Mina, uz nade da će se zdravstveno stanje njenog oca brzo popraviti. Nažalost, u nedelju 23. novembra Miša je izgubio bitku s koronavirusom.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Autor: R.L., D.T.

#Miša Aleksić

#Riblja čorba