AKTUELNO

Ogroman gubitak.

Juče je cela Srbija ostala u suzama zbog vesti da je preminuo legendarni muzičar, bas gitarista kultne grupe "Riblja čorba" Miroslav Miša Aleksić.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Miša je vodio ljutu borbu sa opakim koronavirusom, a poslednje dane proveo je u KBC-u Bežanijska kosa, na respiratoru, ali nije izdržao, te je preminuo u 67. godini.

Miša je iza sebe ostavio neutešnu suprugu i ćerku, a brojne kolege, prijatelji i poštovaco su se oprostili od njega sa velikom tugom. Jednu od najpotresnijih poruka uputio mu je Bora Đorđević, koji je između ostalog poručio da su se njih dvojca "dogovorili da umru zajedno na bini, ali da je Miša požurio".

Članovi njegovog benda su se oprostili od Aleksića i putem čitulje u dnevnim novinama, a njihova poruka kida dušu.

Dragi prijatelji, juče nas je napustio naš brat Miša Aleksić. I on, i lekari u KBC Bežanijska kosa, borili su se do kraja. Na nesreću, dogodilo se najgore. Miša je bio pokretačka snaga "Riblje čorbe" i bendu je posvetio ceo život. Šomi brate, neka ti je laka crna zemlja. Očajni: Bora, Vicko, Džindžer, Nikola, Joca, Bane, Miškec, Ivke, Isa, Jaići.

Foto: Novosti

I Mišini prijatelji i poslovni saradnici uputili su mu poslednji pozdrav takođe preko čitulja.

Poslednji aplauz rok legendi Miši Aleksiću. Bilo je zadovoljstvo družiti se i stvarati sa tobom pola veka. Jugoslav i Jakša Vlahović.

Foto: Politika

Autor: R.L.

#Miša Aleksić