AKTUELNO

Neki od njih su pobedili, a neki se i dalje bore s koronom.

Koronavirus nije zaobišao ni naše poznate ličnosti. Nedavno je upravo zbog kovida preminuo glumac Ivan Bekjarev, koji je sahranjen pre nekoliko dana u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Na svu sreću glumci Žarko Laušević i Irfan Mensur uspešno su se izborili s ovim virusom. Glumica Milica Milša takođe je do skoro bila pozitivna na koronu, a njen suprug Žarko Jokanović izašao je pre nekoliko dana iz bolnice.

Zaista nije prijatno. Osećala sam se kao da u sebi imam Osmog putnika, vanzemaljca u svom telu - rekla je Milica Milša.

Foto: Instagram.com

Primao sam najjače antibiotike i kortikosteroide. Borba s koronom je ruski rulet. Patrijar Irinej je bio u sobi prekoputa. Lečili su nas najbolji lekari na svetu. Njihovu požrtvovanost, kao i sestara, tehničara, čistačica, psihologa... Nikada nisam video. To su istinski heroji - rekao je Žarko Jokanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Svoje iskustvo u borbi s koronavirusom podelila je i pevačica Seka Aleksić koja je istakla da je imala blage simptome, ali da kovid nije zaobišao njenu porodicu.

Kad je reč o koronavirusu, moja porodica i ja smo ga prevazišli. Imali smo male simptome. Hvala Bogu, sada je sve dobro - rekla je Seka.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Glumica Dragana Mićalović, koja je takođe pre nekoliko nedelja dobila pozitivan test na koronavirus, smatra da je bitno da apeluje na sve i pruži nekoliko saveta, posebno mladim ljudima.

Mnogo sam se pazila svih ovih meseci i nosila masku, ali stalno sam govorila da meni to neće da se desi, a i ako se desi, ja ću to brzinski da izguram. Eto, desilo mi se i verujte da nije naivno. Nisam imala ni temperaturu, ali sam zaradila blažu upalu pluća. Prvih sedam dana sam bila dobro, ali osmog dana sam dobila stravične bolove u stomaku, želucu i glavi - rekla je Dragana.

Foto: TV Pink Printscreen

Sa koronom se punih dvadeset dana borila i pevačica Milica Todorović. Ona je istakla da je bila jako malaksala i da temperaturu nije uspevala da skine danima.

Bila sam jako malaksala, dobila sam temperaturu koji nisam uspela da skinem nekoliko dana. Mučila me je skoro dve i po nedelje. Potom je počela i glava užasno da me boli i potpuno sam izgubila snagu. Nisu mi pomogli ni lekovi, a ni infuzija - rekla je Milica Todorović.

Foto: TV Pink Printscreen

Glumica Suzana Petričević, koja je pozitivna na koronavirus, otkrila je u domaćim medijima da se zarazila u automobilu.

Glas mi još uvek nije okej. Nemam kondiciju, biće bolje nadam se. Prvo su me pekle oči, umor zbog kog sam se jedva popela uz stepenice i to je najavljivalo da nešto nije okej. Šestog dana sam dobila malu temperaturu, oko 37, a već od devetog sam imala ozbiljnu groznicu i temperaturu do 39. Tačno znam kako sam se zarazila, bila sam u automobilu više od dva sata, taj mali prostor, imali smo maske, ali svi mi iz tog automobila smo zaraženi - rekla je Suzana.

Foto: TV Pink Printscreen

Pevač Dado Glišić objavio je nedavno fotografiju iz kovid bolnice i istakao da se bori za vazduh, a i glumica Anđelka Prpić ima probleme s koronom.

Jesam malo osećala simptome, ali isto kao ranije kad sam bila prehlađena, malo peckanje grla, malo curenje nosa i to je nešto što ranije ne bih ni tretirala. Dobro se osećam i povukla sam se da ovo odležim - rekla je Anđelka Prpić.

BUDITE ODGOVORNI I ČUVAJTE ZDRAVLJE!

Autor: S. K.

#Anđelka Prpić

#Dragana Mićalović

#Irfan Mensur

#Ivan Bekjarev

#Milica Milša

#Milica Todorović

#Seka Aleksić

#Suzana Petričević

#Žarko Jokanović

#Žarko Laušević