AKTUELNO

Život ga nije mazio.

U 77. godini nakon teške bolesti preminuo je glumac Mustafa Nadarević. Osim sjajne glumačke karijere, Mustafin život obeležile su i tragedije na privatnom polju. On je 2012. godine izgubio svoju suprugu Slavicu Radović koja mu je bila najveća ljubav.

Foto: Printscreen YouTube/ Klasik TV

Slavica je preminula od raka dojke, nakon što se više od deset godina borila sa ovom opakom bolesti. Mustafa je do poslednjeg trenutka bio uz nju, a kako prenose portali, umrla mu je na rukama.

Njih dvoje su se upoznali u zrelim godinama, kada je već iza sebe imao dva braka i troje dece, ćerke Nađu i Nanu te sina Ašu. 

Foto: TV Pink Printscreen

Međutim, to nije jedina tragedija koja je zadesila Mustafu. Glumac je u ranom detinjstvo ostao bez oca. Njegova majka, koja je ostala udovica sa 22 godine, poslala je Mustafu na školovanje u Zagreb, dok je ona ostala u Novom Gradu tražeći posao zbog teške materijalne situacije. Mustafa je osam godina živeo sa babom i dedom u Zagrebu gde je završio prvi razred osnovne škole.

Mustafa je u karijeri odigrao oko 150 pozorišnih uloga, snimio više od 60 filmova, drama i TV serija sa najvećim rediteljima jugoslovenskog filma. Njegov talenat je mnogo puta nagrađen brojnim priznanjima.

Autor: S. K.

#Mustafa Nadarević