AKTUELNO

Porodica, prijatelji i kolege danas će se zauvek oprostiti od voljenog glumca.

Danas će na večni počinak biti ispraćen proslavljeni glumac Ivan Bekjarev, koji je od posledica koronavirusa u 74 godini preminuo u ponedeljak, 16. novembra.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, najavljeno je da će glumčevoj sahrani na beogradskom Novom groblju prisustvovati najuži krug ljudi - najbliži članovi porodice i kolege, a kako je ranije objavljeno, kovčeg s njegovim posmrtnim ostacima biće položen u Aleji zaslužnih građana.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Na Novom groblju izvršene su poslednje pripreme pred ispraćaj Bekjareva, koji će u Aleji zaslužnih građana počivati u grobnici pored one u kojoj je sahranjen poznati slikar Vladimir Veličković, koji je preminuo u avgustu prošle godine.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Impoznatna biografija

Ivan Bekjarev rođen je 6. aprila 1946. godine u Beogradu, a tokom duge i bogate karijere ostvario je mnoštvo zapaženih uloga i osvojio brojne nagrade. Svoju prvu, debitanstsku ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu „Bokseri idu u raj“. Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Bekjarev je snimio i preko 50 filmova u bivšoj SFRJ, Srbiji, Danskoj, Italiji... Bio je veoma uspešan radio i TV voditelj. Takođe, igrao je i pevao glavne uloge u mnogim kabareima i mjuziklima, operetama. Igrao je i u velikom broju TV drama i kultnih serija kao što su „Bolji život”, „Srećni ljudi”, gde je ostvario veliku popularnost komičnim likovima Kurčubića i Despotovića. Takođe, bio je redovni profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu, a glumu i javni nastup predavao je na još nekim fakultetima i akademijama. Njegovi studenti bili su brojni danas poznati i uspešni glumci - Milan Kalinić, Iva Štrljić, Aleksandra Balmazović, Danijel Nikolić i drugi. Imao je svoju školu glume, a šesnaest godina bio je umetnički direktor i selektor međunarodnog Festivala monodrame i pantomime u Zemunu.

Autor: S.K., D.T.

#Aleja zaslužnih građana

#Ivan Bekjarev

#glumac