AKTUELNO

Američki mediji javljaju ekskluzivnu vest da su najbolji teniser sveta i jedan od najbogatijih muzičara današnjice uložili u novu kompaniju.

Poznato je da Novak Đoković često ulaže novac u nekretnine, pa tako ima nekoliko skupocenih stanova širom sveta na najekskluzivnijim lokacijama poput Njujorka, Majamija, Monte Karla, Porto Montenegra... Ali sada je, prema navodima TMZ-a, ušao u veliki biznis posao gde mu je partner slavni američki reper Džej Zi, jedan od najbogatijih u muzičkoj industriji.

Foto: Tanjug AP/John Walton

Bogatstvo Novaka Đokovića procenjuje se na 220 miliona evra, dok je Džej Zi "težak" milijardu dolara, a ovaj novac žele dodatno da uvećaju ulaganjem u fitnes tehnologiju. Kako prenosi TMZ, Novak i Džej Zi su uložili novac u fitnes program CLMBR. U pitanju je sprava koja simulira vertikalno penjanje, a Novak i Džej Zi su u njoj videli veliki potencijal.

Podsetimo, tokom pandemije koronavirusa industrija fitnes sprava i mašina je doživela pravi procvat, jer su mnogi trenirali u svojim kućama, pošto su teretane bile ili zatvorene ili su imale određena ograničenja, ili obavezu da se radi pod maskama.

Interesantan detalj je da je Džej Zi uložio novac u rivalsku firmu njegove supruge Bijons, Peloton. Pored Novaka i Džej Zi-ja, u CLMBR je uložio svoj novac i jedan od osnivača Jutjuba, Čed Harli.

Foto: Printscreen YouTube/Jay Z

CLMBR je slična mašina po principu na kojem funkcioniše Peloton, samo umesto simuliranja vožnje bicikla simulira vertikalno penjanje i trebalo bi da ima odličan uticaj na leđa. Upravo je problem s leđima jedan od najrasprostranjenijih širom sveta u modernom dobu, a Novak i Džej Zi veruju da bi mašina koja pomaže u tome, mogla da doživi pravi bum i procvat u narednom periodu. Mašina ima dodirne ekrane, a takođe ima i mogućnost zakazivanja časova sa instruktorima.

Podsetimo, Novak je svojevremeno pokušao i sa biznisom tako što je otvorio veganski restoran u Monte Karlu, ali nakon nekoliko godina ga je zatvorio. Nekretnine su i dalje glavno ulaganje u njegovoj dosadašnjoj karijeri, a fitnes mašina bi mogla da bude nova "zlatna koka".

Autor: N.V.

#Džej Zi

#Novak Đoković