AKTUELNO

Sve priznao.

Radiša Trajković Đani je bio danas specijalni gost u emisiji "Premijera - Vikend specijal". On je sa novinarom Nemanjom Vujičićem pričao o svom detinjstvu, braku, ali i o krizi tokom koronavirusa.

Foto: TV Pink Printscreen

Vidiš kakav je problem, ceo svet sedi kući, od marta sam u kući, ja sam čovek koji je navikao da bude aktivan. Koštalo me je, ali sam sam kriv, sam pao, sam se ubio. Niko nije najjači, misliš, ti si dobar sa svima, a u suštini treba da se poštuje zakon, malo sam se opustio, bilo nas je više od dvoje, desilo se. Najviše mi je bilo žao snajke, treba da se proveselimo, a mi se veselimo u ćeliji. Prvi put u mom životu da sam prenoćio u zatvoru, bilo je prelepo. Oni inspektori su bili stvarno fer prema nama, u marici kad smo ulazili, ja pevam, sve neko zezanje, ali kad smo ušli unutra, nije bila zaj*bancija - rekao je Đani.

On je istakao da je njegovo detinjstvo na Kosovu bilo prelepo.

Niko nije bio žedan i gladan, živeo sam u skromnoj porodici, pored Prištine, ćale je vozio autobus, majka u prodavnici, imali smo baštu, stoku, čuvao sam i ovce... Sad je ova korona, ne zarađuje se, ali nije strašno. Na Kosovu mi je bilo najgore kad je trebalo da čuvam ovce, to je bilo srećno detinjstvo, igrao sam fudbal, klikere. Svi igraju fudbal, a ja moram da čuvam kozu, a baba gleda da li se koza najela, ja je naguram u detelinu kod komšije, najede se za dva minuta. Imalo je svega, baba je kuvala, baba je postila sredu i petak, tako da je tim danima uvek bio pasulj. Najveća lekcija je bila da budem pošten i čestit. Meni je porodica muzikalna, stric svirao harmoniku, tetka pevala, ja sam kao mlad počeo, sedmi razred. Svaki dan sam putovao da učim od strica da sviram harmoniku, a nisam voleo da sviram. Kao klinac sa 17 godina otišao sam za Švajcarsku. Goca Lazarević me je čula kako pevam na neki ispraćaj i ona me je povela za Švajcarsku. Ja volim moje Kosovo, ali želeo sam da odem jer da sam ostao dole ne bih ništa napravio. U Švici sam bio šest meseci, osetio drugu državu, drugi svet, garderobu... Onda sam otišao u Frankfurt '96. godine.

Foto: TV Pink Printscreen

Pevač je pričao i o svojoj supruzi Slađi Trajković, za koju kaže da je njegov najveći oslonac u životu.

Slađu sam upoznao u Prištini, dugo se mi znamo. Jeste, Slađa se bavila pevanjem. Pre neko veče je Jana komentarisala kako je Slađa pevala, da su se svi okretali za njom. Ja nikad u životu nisam sumnjao u Slađu, najviše je volim, da nije nje ko zna gde bi bio, žena je stub kuće. Kad se Miloš rodio, dođu mi drugovi, a ona vidi sve, muškarci misle da su svi drugovi i braća, a žena je sve u pravu. U svakom braku ima trzavica, ali Slađa i ja nikad se nije desilo da dan jedan ne pričamo - naveo je pevač.

Foto: TV Pink Printscreen

Nemanja je upitao Đanija da li je istina da ga je Slađa jednom uhvatila u prevari.

Bilo, prošlo. Bilo je, ne ponovilo se. Kajem se, naravno da se kajem, ali pijana glava, šta ćeš. Nije mi bilo svejedno. Zvao sam Miloše da me spašava. Ne ponovilo se, ne varajte svoje žene. Svako bi poželeo da ima takvu ženu - rekao je Đani, a zatim istakao da priče da je u velikim dugovima nisu istinite:
Nikome nisam dužan, nikad nisam kockao.

Trajković se prisetio i perioda kad je bio u bolnici u teškom stanju zbog konzumacije velike količine alkohola.

Bio sam u bolnici zbog tog prokletog alkohola, dva puta sam imao upalu pankreasa. Šaban me je kritikovao. Ja sam tad pio samo žestinu - rekao je Đani, a onda progovorio o supruzi svog sina koja će uskoro roditi pevačevo prvo nuče:

Foto: TV Pink Printscreen

Baba Slađa već sve sprema, krevetac, kolica, benkice. Snajka je super, iz jako dobre porodice iz Kragujevca, divno je vaspitana, voli da se šali. Svi smo zajedno, blizu, a imaju zadatak da dođu na ručak kući, to je moja želja. Da ručamo svi porodično - istakao je Trajković.

Đani je ispričao i u kakvim je odnosima sa Slađinim sinom iz prvog braka Nikolom.

Slađa ima sina iz prvog braka, živi u Americi, Nikola se zove, oni se lepo slažu, ja se ne mešam u to. Dečko je postao otac, Slađa je već baba. Imam lep odnos sa njim i sa njegovom prodicom - rekao je pevač.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: R.L.

#Radiša Trajković Đani