AKTUELNO

Iznenadićete se!

O delima koje je iza sebe ostavila legendarna glumica Milena Dravić nema potrebe da se priča jer ona govore za sebe. Međutim, malo ljudi zna da je Milena uticala na svoju koleginicu Branku Katić da zavoli glumu i nastavi da se bavi ovim poslom, a danas je jedna od naših najuspešnijih glumica u svetu.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Kada je imala 14 godina, Branka se prijavila na nagovor majke na jednu audiciju, u kojoj se tražila mlada glumica za ulogu u filmu "Nije lako sa muškarcima". Kada je došla na audiciju, videla je gomilu devojčica. Ipak, prva je ušla na razgovor sa režiserom i pitala ga "Šta sve one ovde rade?". Na kraju je dobila ulogu ćerke Milene Dravić. 

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Kasnije je za Milenu rekla da je najdivnija osoba na svetu i da nije bilo teško glumiti sa njom, jer kad je trebalo da se smeju, ona ih je jednostavno zasmejavala. Učvrstila je njenu odluku da bude glumica uticala da i ona zavoli glumu. Sada je Branka jedna od retkih glumica sa naših prostora koja je uspela da zaigra na filmu sa Džonijem Depom, Kristijanom Bejlom, Marion Kotijar i drugim svetski poznatim glumačkim imenima.

Autor: N.V.

#Branka Katić

#Milena Dravić