AKTUELNO

U to vreme nisu imali dovoljno novca za snimanje.

Pre tačno 40 godina svetlost dana ugledao je legendarni film "Ko to tamo peva". U to vreme on je munjevitom brzinom osvojio srca publike širom tadašnje Jugoslavije, a čuvene replike iz ovog ostvarenja i danas se prepričavaju.

Foto: Printscreen YouTube/brkicObrez

Postoje mnogi zanimljivi detalji kada je reč o ovom filmu. Pošto su imali male budžete za snimanje filma, glumici su morali svakog dana da putuju na set i po nekoliko sati, jer nije bilo novca za smeštaj na snimajućim lokacijama. Svakog dana okupljali su se ispred Crkve Svetog Marka odakle su odlazili u Deliblatsku pesčaru, gde se veći deo filma i snimao.

Foto: Printscreen YouTube

Glumac Danilo Bata Stojković morao je zaista da ošamari glumca kada su snimali scenu u kojoj je izbila opšta tuča zbog građe novčanika, za šta su bili optuženi muzičari. Nenadu Kostiću je toliko "zazvonilo" u ušima, da su mu odmah krenule suze na oči. On je pobegao sa snimanja i sakrio se u Pančevo, a ekipa ga je tražila ceo dan. Bata mu je na kraju kupio veliku bombonjeru u znak izvinjenja i obećao mu da ga više nikada neće udariti.

Foto: Printscreen YouTube

Kada je reditelj birao glumačku postavu, uloga Miška, kog tumači Aleksandar Berček, bila je prvo ponuđena Bogdanu Dikliću, ali on zbog predstava u pozorištu nije mogao da je prihvati. Dok je uloga koju tumači Dragan Nikolić, uloga šlager pevača bila prvo ponuđena Ljubiši Samardžiću koji ju je iz nepoznatog razloga odbio.

Autor: Pink.rs

#Ko to tamo peva