AKTUELNO

Zajedno su jači!

Veliki broj domaćih glumaca i glumica krenuo je stopama svojih starijih braće ili sestara, a to je slučaj i kad je reč o Miri Stupici i Bori Todoroviću, Miodragu i Tamari Dragičević, Petru i Igoru Benčini, Slobodi i Dragani Mićalović i drugima.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Nema tu dobar i loš. Jednostavno, gluma nije trka na 100 metara - rekao je jednom prilikom glumac Igor Benčina.

Foto: Instagram.com/petarbencina

Bora Todorović šest godina je bio mlađi od rođene sestre Mire Stupice, a njegov glumački talenat najpre je prepoznala upravo ona i tako ga dovela u pozorište da se oproba na daskama koje život znače.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Veoma sam radosna i ponosna na njegov uspeh. U vreme rata moj brat Bora je počeo da brine o porodici, tada nam je umro otac i on je bio glava porodice. Moju prazninu uspešno popunjava brat Bora. Iаko se bаvio tehnikom, osetilа sаm dа se u njemu krije budući glumаc. Jednom prilikom dovelа sаm Boru u pozorište jer je bio potrebаn jedаn dečаk zа jednu ulogu u tаdаšnjem Sаvremenom pozorištu. Moj mаli brаt je sve nаs zаpаnjio. Neverovаtno ubedljivo je odigrаo dostа komplikovаnu ulogu - govorila je Mira sedamdesetih godina prošlog veka.

Foto: Tanjug

Otac Dragane i Slobode Mićalović - Dragan je takođe bio glumac, a nakon njegove smrti, njih dve su smogle snage i nastavile dalje hrabro da koračaju glumačkom scenom. Uvek su govorile da su jedna drugoj velika podrška. S obzirom na to da potiču iz glumačke porodice, ne čudi što su nastavile očevim stopama.

Foto: Instagram.com/hipokampelefentokamela

Glumica Tamara Dragićević svojevremeno je rekla kako svog brata Miodraga, koji je takođe odlučio da bude glumac, ne savetuje puno. On je trebalo da postane košarkaš i niko se nije nadao da će biti primljen na glumu.

Foto: Instagram.com/tamaradragicevic

Ne savetujem ga mnogo. Iskreno, ja od njega mnogo učim. Srećna sam što smo brat i sestra. Naše karijere su potpuno drugačije, što je i normalno. Jedno od drugog učimo. Kao iskusnija i starija, dajem mu savete za ovaj naš glumački poziv. Stresan je ovo posao. Ono što ga ja savetujem ne smem vama da kažem. To će ostati naša mala tajna. To će samo on da zna. Ovo je vrlo složen poziv. Deluje možda jednostavan, ali nije ni najmanje - rekla je Tamara jednom prilikom.

Foto: E-Stock/Konstantin Bačetić

Autor: S. K.

#Bora Todorović

#Dragana Mićalović

#Miodrag Dragičević

#Mira Stupica

#Petar Benčina

#Sloboda Mićalović

#Tamara Dragičević

#igor benčina