AKTUELNO

Najteže joj je palo odustajanje od košarke.

Godine 2013. život bivše košarkašice Nataše Kovačević potpuno se promenio nakon što je u septembru doživela tešku saobraćajnu nezgodu. U tom trenutku Nataša je imala samo 19 godina.

View this post on Instagram

💃🏼

A post shared by Nataša Kovačević (@nacika7) on

Kada je odlazila na utakmicu, autobus u kojem se našla Nataša sa svojim košarkaškim timom se prevrnuo, a jedna od naših najperspektivnijih mladih košarkašica je ostala bez noge.

Najteži deo saobraćajne nesreće je bilo moje odustajanje od košarke. Ja uopšte nisam brinula kako će noga da mi izgleda, kako će drugi ljudi reagovati ili šta će reći... Jednostavno, moja neka prva pomisao je bila - to je kraj košarke! Kraj nečega što sam jako zavolela, što je bio moj cilj. Bila sam veoma uspešna, i evo sa 26 godina, i dan danas, a oprobala sam se u dosta stvari, ne postoji ta vrsta strasti kao što oseća jedan igrač, kao onda kada je na terenu... Svaki igrač se u jednom trenutku svoje karijere susreće sa time da mora da završi svoju karijeru. Ja sam to doživela sa 19 godina, bilo je jako teško. To je bilo najteže. Shvatiti sve to. Ali ja sam nekako vrlo realna. Sećam se nekako da sam htela da sagledam celu situaciju realno - rekla je Nataša.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Ja se ni u jednom trenutku nisam vratila na parket da bi bilo kome nešto dokazala, jednostavno ja sam želela da pobedim sebe. Da pokažem sebi da ja to mogu, da probam zbog sebe, i da kraj moje karijere bude kada ja kažem. Nikad se nisam pitala zašto ja, zašto se to baš našem timu desilo, šta bi bilo da sam potpisala za neki drugi klub, ili da smo krenuli na utakmicu sat vremena kasnije, jer sam sebe vrlo rano postavila na to mesto da od tog razmišljanja nemam ništa. Ja to mogu da se pitam do kraja života. Jedino što mogu je da se adaptiram na celu situaciju i da prevaziđem sve - dodala je ona.

Nataša je rekla i kako danas nema problem zbog svoje situacije kada su muškarci u pitanju, kao i da ima odličan ljubavni život.

View this post on Instagram

Lovin’ the weekends🥂

A post shared by Nataša Kovačević (@nacika7) on

To sasvim normalno izgleda. Kao i u odnosu sa drugim ljudima, tako i sa momcima. Ja sam potpuno prirodna i govorim o svemu, i zaista nemam nikakav problem da bilo šta kažem, i odgovorim na bilo koje pitanje. I opet kad šaljete tu energiju, dobijete pozitivan fidbek, da možete da otvoreno razgovarate, što je i poenta svega toga. U početku im je obično neprijatno jer se plaše da me ne uvrede i kao šta će da me pitaju, ali kasnije sve dođe na svoje kada je čovek iskren - priča Nataša.

Autor: S. K.

#Nataša Kovačević