AKTUELNO

Jedva sastavlja kraj s krajem.

Glumca Ranka Zidarića mnogi su poredili sa holivudskim glumcem Ričardom Girom, pa je dobio nadimak “Gir stare Jugoslavije”. On danas ima 56 godina, na rubu je siromaštva, a tokom 90-ih je bio u braku sa Titovom unukom - Sašom Broz.

Njih dvoje tokom braka dobili su i ćerku Saru, a Ranko je trenutno u braku sa Ivanom Uhlik sa kojom ima i ćerku Zoru.

Foto: Facebook.com/Ranko Zidarić

Kad se rastaneš, postaneš preoprezan, u najmanjoj sitnici prepoznaš nešto što ti je pre spržilo mozak, trzaš se na negativne znakove. Istorija prošlih ljubavi ne da ti napred. Kad sam shvatio da mi Ivana odgovara, opustio sam se i počeo da uživam. Prestao sam na papir stavljati pluseve i minuse, pustio sam da se nešto dogodi. Imali smo Ivana i ja uspona i padova u tri i po godine veze. Jednom smo i prekinuli, no sudbina nas je opet spojila - rekao je pre nekoliko godina Ranko za hrvatske medije.

Danas radi kao samostalni glumac i ne voli da govori javno, te izbegava intervjue. U svom glumačkom opusu ima više od pedeset uloga, a debitantska mu je bila u filmu “Haloa: Praznik k....” zajedno sa glumicom Nedom Arnerić.

Ja ovde ne mogu biti ni Ranko Zidarić, a kamoli Ričard Gir. Radim par serija i crtaća da sebi mogu kupiti novi bicikl, dok ovi u Holivudu od honorara sebi naprave tvrđavu. Sebe stalno tretiram kao nekog luzera, imam velike oči, a male ruke. Živim u svom prostoru mašte i zato se i bavim glumom jer sam stalno u nekon polusnu i to mi se sviđa – rekao je Ranko.

Ranko je sa Sašom Broz bio u braku od 1994. do 2006. godine, a njihova ćerka Sara koja ima danas 26 godina, bavi se slikarstvom. Pre dve godine istakla je da je jedina burna situacija u njenom životu bila selidba za Pulu zbog razvoda roditelja. Pričala je i o Titu, kao i o roditeljima.

Iskreno ne razmišljam o tim stvarima, zaboravim činjenicu da su poznati jer gledam na njih kao na svoje roditelje. Oni su mi uvek bili najveći pokretač u životu za stvari koje volim da radim i obrnuto. Srećna sam što sam deo baš svoje porodice, što imam takve roditelje i beskrajno sam im zahvalna na svemu - rekla je Sara svojevremeno.

Autor: S. K.

#Josip Broz Tito

#Ranko Zidarić

#saša broz