AKTUELNO

Vanvremenski hit je ipak završio u njenim rukama.

Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović iza sebe ima mnoštvo hitova, a za većinu njih postoji posebna priča o tome kako je nastala, te dospela u njene ruke. Posebno je interesantna priča koja prati čuvenu pesmu "Isuse" sa albuma "Emotivna luda", koju je Ceca snimila pre 24 godine.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Jedan od Cecinih najvećih hitova prvo je snimio Oliver Mandić, ali je nikada nije objavio! On je pesmu u studiju snimio 1989. godine, u nameri da je uvrsti na svoj album, ali je posle razmišljanja ipak odustao od prvobitne namere. U to vreme Marina Tucaković radila je album za Cecu, te je baš njoj ponudila da je otpeva. Ceci je pristala, i tako nastao jedan od najvećih hitova u njenoj karijeri, koji potpisuju Marina Tucaković i Oliver Mandić, koji je radio muziku.

Foto: TV Pink Printscreen

Inače, "Emotivna luda" je Cecin osmi album, a urednik na albumu bio je Kornelije Kovač. Muzički kritičari tog vremena su govorili da Ceca poseduje izuzetno emotivan glas, te ozbiljne tekstove i pesme koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Komentarisali su da je definitivno sazrela i kao žena i kao pevač, što njenoj interpretaciji daje jednu posebnu crtu emotivnog naboja. Najpoznatije balade sa ovog albuma su "Rođen sa greškom", "Mrtvo more" i "Ličiš na moga oca", a svakako najveći hitovi, koji se i danas slušaju podjednakim intenzitetom, su "Neodoljiv, neumoljiv", "Doktor", "Isuse" i "Kad bi bio ranjen". Album je prodat u tiražu od 210.000 primeraka.

Autor: D.T.

#Svetlana Ceca Ražnatović