AKTUELNO

Pevač će biti sahranjen sutra u 13:30h na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Popularni pevač narodne muzike Bora Drljača preminuo je u 80. godini pre dva dana, nakon što se dugo borio protiv opake i teške bolesti. Od Bore, koji će biti sahranjen sutra, oprostile su se mnogobrojne kolege i prijatelji.

Foto: E-Stock

Neki od njih odlučili su od Bore da se oproste i putem čitulja u novinama i još jednom su istakli koliko im je Drljača bio drag.

Poslednji pozdrav Bori Drljači. Legendo Krajine javljam ti se s kupreške planine, neka ti je večna slava, počivaj u miru. Tvoj veliki prijatelj Niko Bojanić s familijom - stoji u jednoj od čitulja.

Foto: Večernje Novosti

Otišao je još jedan velikan narodne muzike. Otišao u legende. Najbolji pevač i čuvar prave krajiške pesme. Savladala ga je teška bolest. Nije mu pomogla ni njegova vedrina duha, ni vera u sebe. Borio se do poslednjeg časa junački, uvek uz njegovu tvrdnju: "Nema boljeg od Bore!". Ostavio je sa sobom trag koji niko nikad ne može izbrisati. Neka je večna slava i pomen istaknutom umetniku Bori Drljači - stoji u čitulji koje je Bori izdalo "Udruženje estradnih umetnika i izvođača Srbije".

Foto: Večernje Novosti

Među čituljama nalazi se i ona koju su ostavili Borini sinovi Vladimir i Matija, sa snajom Slavicom. Oni su kratko obavestili sve da će Bora biti sahranjen u sredu na Novom bežanijskom groblju u Beogradu od 13:30h, kao i da opelo preminulom pevaču počinje od 13 sati.

Foto: Politika

Autor: S. K.

#Bora Drljača