AKTUELNO

Pokušali da mu naškode.

U nedelju je preminuo pevač Bora Drljača, a njegovim prijatelji i kolege prisećaju svih dogodovština sa ovim umetnikom. Tokom života koji je bio dug 80 godina, Bora nikada nije krio da je voljen, pa je neposredno pred smrt izjavio:

Foto: Printscreen YouTube/BN Music Official

Ne kažu meni za džabe: "Alal vera, majstore!" Vole me ljudi. I mladi i stari. Žene naročito. Uvek otvoren, iskren, bez dlake na jeziku i to je narod prepoznao. Gde god da krenem, ljudi me zaustavljaju, hoće sa mnom da se slikaju, zanimljiv sam im, šta znam - rekao je Bora nekoliko nedelja pre nego što je preminuo.

Boža Spasić takođe je rešio da priča o Bori Drljači, pa je otkrio i detalje koje do sada niko nije znao. Boža je ispričao kako je Drljači bila ugrožena cela karijera. Neko je svakako hteo Bori da naškodi, pa je javio lažnu dojavu. Srećom, Boža Spasić bio je na licu mesta i zlim ljudima pokvario posao. Sve se desilo 1986. godine.

Foto: TV Pink Printscreen

Boru Drljaču smo našli u kafani "Evropa", negde oko štajge u Minhenu 1986. Pevao je sadam dana za 5 hiljada maraka! U kafani naši gastarbajteri, lopovi i lopovčići, dangube, cinkaroši svih mogućih službi i policija, pijanci. Međutim, jedan pijanac naručuje partizansku pesmu "Zlatibore širi grane". Bora se nećka, ali je otpeva. Po povratku u Beograd zatiče me depeša iz Sarajeva. Piše kako je estradni pevač Bora Drljača u kafani u Minhenu pevao četničke pesme. Pomislih šta ti je naš narod. Depešu bacih u korpu za djubre... - rekao je Boža Spasić.

Autor: S. K.

#Bora Drljača

#Boža Spasić