AKTUELNO

Imao je buran život...

Legendarni pevač, najveći emotivac među muzičarima, čovek velikog srca i briljantnog glasa Sinan Sakić rođen je na današnji dan, 13. oktobra 1956. godine u Loznici. Otac mu se zvao Rašid, a majka Đulka. Otac mu je bio muzičar, a majka je radila u jednoj fabrici u Loznici.

Sinan je sa braćom i sestrama odrastao u velikom siromaštvu, a uspeo je da završi samo osnovnu školu. Njegov otac bio je veoma strog, pa je Sakić morao da završi zanat elektrovarioca, ali taj posao nije radio, jer je previše voleo muziku.

Foto: Andrej Nihil

Sinan je želeo da upiše muzičku školu i nauči da svira neki instrument, ali mu otac nije dozvolio jer je smatrao da od tog posle nema novca.

Nakon što je navršio 18 godina, Sinan je otišao da služi vojsku u Puli, a ubrzo se i oženio svojom prvom suprugom koja je bila iz imućne porodice. Ovaj brak nije opstao, a iz njega Sinan ima sina Meda Sakića, sa kojima nikada nije bio u dobrim odnosima.

Prvi nastup imao je sa samo 13 godina, svirajući bubnjeve u jednom lokalnom bendu. Osim toga, bio je i konobar, a jedan od gostiju mu je ostavio celu platu kada ga je čuo kako peva.

Foto: Facebook.com/Printscreen

Profesionalnu karijeru je započeo 1978. i od tada do smrti izdao je 29 albuma i bio je jedan od omiljenih pevača na ovim prostorima.

Sinan se 1981. godine oženio drugi put. Njegova supruga Sabina, sa kojom ima četvoro dece, sinove Rašida, Elvisa, Alena i ćerku Đulkicu, bila mu je najveći oslonac i podrška u životu, a ljubav su gajili do poslednjeg dana njegovog života.

Sakić je tokom života imao problema sa porocima, konzumirao je alkohol, pa čak i kokain, a spas od ovih opijata potražio je u dalekoj Indiji, kojom je bio opčinjen.

Sinanov sin Rašid veoma je problematičan. U zatvoru je proveo mnogo godina zbog ubistva, zatim zbog pucnjave, ali i zbog agresije. Sinan dugo nije pričao sa svojim sinom, a onda se na nagovor supruge pomirio i posetio ga u zatvoru.

2017. godine mu je ustanovljeno značajno oštećenje jetre, bio je na intenzivnoj nezi i uspeo je da se privremeno izleči. Međutim, 2018. stanje se pogoršalo prebačen je u Klinički centar, te je utvrđeno da mu je potrebna transplatacija jetre. Porodica ga je na sopstveno insistiranje prebacila u privatnu kliniku. Sinan je nažalost preminuo 1. juna 2018. godine u svom domu u Beogradu, a sahranjen je u njegovoj rodnoj loznici.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: R.L.

#Sinan Sakić