AKTUELNO

Jovan Petrović, kog tumači Daniel Kovačević, još jedan je lik će se pojavljivati i u “Jugoslovenki”.

Publika u regionu će od 12. oktobra svakog radnog dana u 20 časova gledati istorijsku dramsku seriju “Jugoslovenka”, idejnog tvorca Romana Majetića i producenta Željka Mitrovića. Priča počinje u avgustu 1916. godine, u trenutku kada je zemlja okupirana i podeljena između Austro-Ugarske i Bugarske. Istorijski deo priče fokusiran je na odnos između dela oficira s jedne i Vlade i Dvora s druge strane, kao i rasplet tih odnosa, događaje na frontu, ulogu srpske vojske u proboju Solunskog fronta i situaciju nakon oslobađanja zemlje. Deo priče koja je plod autorove mašte fokusiran je na dve porodice – Pavlović i Ristić – koje simbolizuju dva pola srpskog društva tog doba. 

Iako “Jugoslovenka” nije nastavak “Crvenog meseca”, u ovoj istorijskoj drami pojavljuju se neki od dobro poznatih likova iz ovog ostvarenja koje je osvojilo region. Upravo kroz povratak starih likova poput Sofije Baumen, prestolonaslednika Aleksandra I Karađorđevića ili Nikole Pašića, Roman Majetić povezuje istorijski i izmišljeni deo priče. Pored pomenutih, Jovan Petrović, kog tumači Daniel Kovačević, još jedan je lik će se pojavljivati i u “Jugoslovenki”. Jovana Petrovića publika je kroz “Crveni mesec” upoznala kao špijuna koji je obavljao prljave poslove, ali njegov lik doživeće promenu u “Jugoslovenki”. 

Kako se vreme promenilo i kako je postalo turbulentno, tako se i Jovanov lik komplikuje. Od nečega što je bilo jednosmerno, kada govorimo o njegovom poslu, Jovan je došao do toga da je dobio čin kojim prikriva svoj pravi posao, špijunažu. Počeo je da radi i za Vladu i za Dvor, proširio se u tom smislu – rekao je Daniel na samom početku.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Ekipa je tokom jula i avgusta snimala na Hvaru, a sada se snimanje nastavilo u Pinkovim filmskim studijima u Šimanovcima, ali i na eksternim lokacijama. Prema Danielovim rečima, kod ovako zahtevnih projekata je najvažnija dobra tamosfera na setu, a toga kod ekipe serije “Jugoslovenka” ne manjka.

Ovo je veoma dug projekat, vremenski, “Crveni mesec” smo radili godinu dana. Na ovakvim projektima je najvažnija atmosfera: ako je dobra atmosfera i dobra saradnja sa kolegama i čitavom ekipom, ako ekipa uspe da održi dobru energiju, onda se radi veoma brzo i dobro. Ono što je fantastično i u čemu uživam na ovom projektu je dobra atmosfera, koja je inspirativna i kreativna sama po sebi – kaže glumac, koji je otkrio i sa kojim kolegama ima najbolju saradnju na setu.
Najviše scena imam sa Ivanom Dudić (Sofija Baumen), Jovanom Milovanović (Kosana) i Žarkom Stepanovim (pukovnik Živković). Suštinski, sa svima sa kojima sam radio, bilo je to lepo iskustvo

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Daniel kaže da se kroz rad na “Crvenom mesecu” i “Jugoslovenki” nije prvi put susreo sa epohom, ali je to iznova izazov za svakog glumca.

Susretao sam se i ranije sa epohom, ona jeste uvek inspirativna. Kad god glumci maštaju šta bi voleli da rade, nekako je to uvek epoha. Uvek je lepo oživljavati prošlost, baviti se tim istorijskim delovima. Meni je to uvek bilo zanimljivo – objašnjava Kovačević.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Za kraj, Daniel je poručio gledaocima zbog čega od 12. oktobra treba da prate “Jugoslovenku” svakog radnog dana od 20 časova.

Mislim da će to stvarno biti jedna prelepa serija. Priča “Jugoslovenke” se bavi jednim istorijskim periodom naše zemlje kojim su se veoma malo ljudi bavili, posebno kroz filmove i serije. To je dragoceno za publiku, da gleda seriju koja se bavi ovom temom. A moj subjetkivni osećaj mi govori da će ovo biti prezanimljiva serija – kaže Daniel.

Foto: RTV Pink/Jelena Simonović

Nama ostaje samo da vas pozovemo da od ponedeljka 12. oktobra svakog radnog dana u 20 časova  na TV Pink pratite uzbudljivu istorijsko-ljubavnu seriju “Jugoslovenka”.

View this post on Instagram

Jovana Petrovića, kog igra Daniel Kovačević, gledaćete i u „Jugoslovenki“, ali u drugačijoj misiji! • Kako se vreme promenilo i kako je postalo turbulentno, tako se i Jovanov lik komplikuje. Jovan je došao do toga da je dobio čin kojim prikriva svoj pravi posao, špijunažu. Počeo je da radi i za Vladu i za Dvor – otkriva Daniel. Toliko možemo da vam otkrijemo, za sve ostalo – moraćete da budete uz TV Pink i „Jugoslovenku“! Od ponedeljka, svakog radnog dana u 20:00! Gledamo se! @danielkovacevic_ #jugoslovenka #kojejugoslovenka #istorijskadrama #ljubavnadrama #istorijskispektakl #serija #televizijapink #tvpink #rtvpink #wealldreaminpink #26sezona #26godinaostvarenogsna

A post shared by RTV PINK (@rtvpink) on

Autor: M.Đ.

#Daniel Kovačević

#Jugoslovenka

#RTV Pink

#Roman Majetić

#Televizija Pink

#glumac

#serija

#Željko Mitrović