AKTUELNO

Danas je 40 dana od smrti Isidore Bjelice.

Uživo u emisiji "Premijera - Vikend specijal" novinar Nemanja Vujičić razgovarao je sa Lavom Pajkićem. Danas je obeleženo 40 dana od smrti knjiženice Isidore Bjelice, a Lav je na ivici suza pričao o svojoj majci, ocu Nebojši i sestri Vili.

Foto: Pink.rs/Andrej Nihil

Nažalost, nisam jedini koji prolazi kroz ovu situaciju i to je teško opisati ljudima koji to nisu prošli. To je osećaj ekstremne praznine koju nikada nećemo moći da ispuniti. Ona je iza sebe ostavila mnogo i na sreću možemo da je se sećamo kroz njena dela i nekako pokušamo da zaboravimo taj težak period iza nas - rekao je Lav.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi smo kao porodica, svako od nas je na svoj način različit. Vila je ipak mala, sada se bliži i 20. godini polako. Nebojši je Isidora sve u životu bila. Izgubiti partnera na taj način je strašno. Često pričamo kako je to neverovatno, oni su se stalno dopisivali i nikako da stigne ta poruka. To je estremna praznina i svako je doživljava na svoj način. Ne zna se kome je teže. Svakako na nama je da se borimo i da širimo njenu ideju o ljubavi - pričao je Pajkić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ova situacija s njenom bolešću je trajala 8 godina, svi zajedno smo toliko puta pričali o tome i nadali se da neće doći do ovog trenutka, ali smo se svi zajedno spremali na to, ali čovek ne može da bude spreman. Ja sam duboko verovao da neće doći do ovoga. Isidora je često izgledala dobro, ali kada se vrati kući imala je borbu. Meni je bilo neverovatno da govore da izmišlja sve to, ona je morala da gleda sve to i čita do poslednjeg dana - drhtavim glasom je pričao Lav.

Foto: TV Pink Printscreen

U emotivnoj ispovesti za "Premijera - Vikend specijal" Lav nije imao snage da odgovori na pitanje kako su izgledali Isidorini poslednji dani života. Samo je kratko istakao da je to bio strašan period za celu porodicu.

Na to radije ne bih voleo da odgovaram. U svakom slučaju izgledalo je jako strašno. To je bilo strašno iskustvo za nju i za nas... Tako da, dala je sve od sebe i to je nešto što ostaje. Ona je jedan deo provela poslednjih nekoliko meseci u stanu koji smo mi iznajmili u centru grada, zato što nam je bilo lakše. Taj stan je postao kao mala klinika, zatim je trebala da nastavi lečenje na Ohridu, međutim tamo se situacija pogoršala i vratili smo je. U bolnici Sveti Sava je... - rekao je Lav, koji nije mogao da završi ovu rečenicu.

Foto: TV Pink Printscreen

Ljudi s njenim tipom kancera, najbolje moguće prognoze su 8 godina i ona je doživela to. Doživela je naša punoletstva, kao majka je i više nego ostvarena. Bila je i jako teška situacija zbog Kovida, bili smo tu, koliko smo mogli i koliko je dozvoljeno. U poslednjem periodu joj je bilo jako teško da piše. Njena poslednja knjiga se zove: "Poslednji put", ona se kroz svoje radove spremala za odlazak. Bilo joj je jako teško fizički da piše u poslednjim trenucima. Jako težak trenutak bio je kada je rekla da ne može više da piše - rekao je Lav.

Autor: S. K.