AKTUELNO

Alarm za uzbunu bio je kad sam je jedne noći videla sa svećom koja je dogorevala na ćebetu kod nje u sobi. Zamalo se nije zapalila, rekla je nedavno pevačica.

Iako je na poslovnom planu veoma uspešna, Neda Ukraden na privatnom planu prolazi kroz veoma teške trenutke, otkako je bolest njene majke uznapredovala.

Zbog Alchajmerove bolesti, pevačica je bila primorana da majku Anđu smesti u Dom za starije i nemoćne osobe.

- Strašni su trenuci kad se lomite treba li voljenu majku s kojom ste proveli 66 godina smestiti u dom za starije i nemoćne. Mučilo me je ima li to smisla, je li to greh, mesecima sam se borila sama sa sobom - otkrila je Neda.

Foto: Neda Ukraden sa majkom, Foto: Privatna arhiva, Facebook

Njenoj devedesetjednogodišnjoj majci Alchajmer je dijagnostifikovan pre deset godina, a Nedi najteže pada to što njena majka više nije pri sebi.

Foto: Foto: Printscreen Facebook

Neda je nedavno opisala kakva je žena bila njena majka, dok se nije razbolela.

- Mama je bila fantastična, vredna, energična i vrlo pokretna žena koja je svima bila velika pomoć, sekretarica, kuvarica, uvek uz nas. Do 82. godine života bila je veoma aktivna, a onda je počela drastično da se menja i čini nas nesrećnima. Alarm za uzbunu bio je kad sam je jedne noći videla sa svećom koja je dogorevala na ćebetu kod nje u sobi. Zamalo se nije zapalila. Bio je poslednji momenat da nešto preduzmem. Shvatila sam da bi mama mogla da povredi sebe, moju ćerku, mene – iskrena je bila Neda tada.

Foto: Foto: Kobra

Popularna pevačica je istakla da je za majku veoma vezana jer su zajedno, uz oca Dušana provele ceo život. Njen otac je preminuo 1997. godine.

Autor: M. Đurović

'