AKTUELNO

"Velika preduskršnja žurka" izazvala je bes Lozničana i tamošnjih sveštenika.

Aca Lukas koji je na Veliki petak održao koncert u Loznici naišao je na osudu tamošnje crkve zbog toga što nije hteo da odloži nastup za neki drugi dan.

Sveštenicima je bilo nepojmljivo što Lukas želi da peva na dan kada je Isus raspet, jer se tog dana tuguje.

Foto: Pink.rs

Koncert pod nazivom "Velika preduskršnja žurka" čak je i prekinut posle 45 minuta zbog dojave o bombi, koja se ispostavila kao lažna, pa je Lukas nastavio da peva kad je opasnost prošla.

Iako je na nastupu bilo više od 1.000 ljudi, nisu svi Lozničani bili srećni zbog njega, pa su prozivali Lukasa na Fejsbuku, u čemu su im se pridružili i sveštenici iz Manastira Tronođe, koji su na svojoj zvaničnoj stranici na ovoj društvenoj mreži izneli javnu osudu zbog "žurke".

Foto: TvPink Printscreen

- Velika preduskršnja žurka, slavimo raspeće Isusa Hrista. (Naslov je ironija). Živimo u svetu koji se odriče Boga i zanesen je samim sobom, pa kada se već uzima ime Vaskrsa da se najavi ''žurka'', i to na Veliki petak, onda da je nazovemo pravim imenom. Mislim da bi ovaj naslov bio pošteniji. Na Veliki petak raspeše Gospoda, skidaju ga sa krsta, polažu u plaštanicu i baš u to vreme se u svim hramovima služi opelo Hristovo, ali Srbi hoće žurku. Zamislite sada da ovaj komentar dođe do gospodina Ace Lukasa ili organizatora i dabogda da se sete Gospoda i kažu: ''Gospode, oprosti, mi te volimo'', nešto će se promeniti, sigurno. Ili će se opet srca rasrditi. Morate znati, braćo, Bog vas voli, pa makar pravili "žurku" baš na dan i u čas kada ga skidaju sa krsta, raspeta za nas, za našu decu, za ceo svet, za vas i vaše voljene - piše na stranici manastira.

Aca se još nije oglasio ovim povodom, ali sigurno neće biti srećan kad bude video da su ga sveštena lica iskritikovala javno.

Autor: V. T.

#Aca Lukas

#Crkva

#Veliki petak

#koncert

'