AKTUELNO

Uvek je bila profesionalac, ma koliko da joj je bilo teško.

Vera Matović, pevačica narodne muzike, za pedeset godina koliko je prisutna na našoj estradi doživela je svašta. Kaže da je doslovno prošla preko trnja do zvezda, a prisetila se i jedne od najtežih situacija - kada je morala da peva zajedno sa Erom Ojdanićem onda kad su im oboma preminuli roditelji.

Foto: TV Pink Printscreen

Meni je majka umrla u četvrtak, a ja sam u ponedeljak otišla da pevam. Ona je za to vreme bila u kapeli dok smo čekali da je sahranimo. Otac mi je umro 18, otprilike kad je i Erin otac preminuo. I zajedno nas dvoje idemo 2000. da pevamo ispraćaj čoveku, a očevi nam leže u kapelama - priča pevačica jezive detalje i nastavlja:

Foto: TVPink Printscreen

- To je bilo strašan osećaj. Oboje dođemo u crnini, i ja ga pitam: "Eki, kako da uđemo u crnini, čovek ispraća sina u armiju.I on kaže kako se nije setio da je u crnini. "Imam", kaže, "u kolima teksas jakne". Onda zajedno uđemo sa teksas jaknama unutra u dvorište sa osmehom na licu. Mi smo bili toliki profesionalci da se na našim licima nije videla tuga koju smo nosili u srcu. Neke kolege su lagale da im je otac preminuo, a otišle na drugu tezgu da pevaju - kaže folkerka.

Autor: D.T.

#Era Ojdanić

#Vera Matović

#pevačica