AKTUELNO

Da ne poverujete!

Folk pevač Darko Lazić poslednjih meseci smršao je čak 60 kilograma, a pored operacije želuca za to je zaslužna i dijeta koje se strogo pridržavao. Pevač se nakon operacije smanjenja želuca morao pridržavati posebnog režima ishrane, te je uz pomoć toga, ali i fizičke akivnosti u teretani, izgubio veliki broj suvišnih kilograma.

Poseban režim ishrane koji sada poštuje Darko podrazumeva da unosi kalorije i proteine, što postiže unosom više malih obroka. U okviru njegovog jelovnika je visokokalorijska hrana kao što je na primer puter, zatim visokoproteinske namirnice (meso, riba, jaja, sir, jogurt, mleko u prahu, puter od kikirikija).

Foto: Instagram.com/darkolazicfanpage

Preporučuje se šest do osam manjih obroka dnevno, kao i to da se uvek ima pri ruci neka “grickalica“, kao što su sir, krekeri, jogurt, a prema jelovniku koji Darko poštuje, treba birati namirnice sa manjom količinom vlakana (do 2g po obroku), kao što su prerađene žitarice, brašno, pirinač, testenine.

Namirnice koje treba izbegavati su žilava mesa, svež hleb, cela zrna žitarica, voće i povrće sa korom, opnom i semenkama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pričao sam se lekarima i oni su mi rekli da je najbolje rešenje da smanjim želudac. U prvom trenutku bio sam uplašen, plašio sam se komplikacija koje bi mogle da nastanu. Sa hirurgom sam pričao i on mi je objasnio da se radi o rutinskoj operaciji, a da će kilogrami tek nestati posle nekoliko meseci. Ceo zahvat je prošao bez problema, imam nekoliko malih rezova na stomaku. Pušten sam brzo kući, a posle nekoliko dana sam otišao na kontrolu. Verovali ili ne, sada ne mogu da jedem onu količinu hrane koju sam nekada znao da pojedem. Ako sam pre mogao da pojedem dva parčeta torte, sada je to polovina jednog - objasnio je pevač pre nekoliko meseci, nakon operacije.

Autor: M.K.

#Darko Lazić