AKTUELNO

Njena sudbina je kao radnja filma.

Jedna od najlepših i najvoljenijih glumica sa ovih prostora Ena Begović život je izgubila na današnji dan pre tačno 20. godina. Muškarci širom Balkana bili su zaljubljeni u Enu, a kada je njeno srce prestalo da kuca u domaćoj javnosti zavladala je ogromna tuga.

Ena je rođena 8. jula 1960. godine u mestu Trpanj u Hrvatskoj. Već za vreme studija dobijala velike uloge na filmovima i u serijama, a njena lepota očarala je sve. Međtutim, sudbina je od njenog života napravila pravu holivudsku dramu.

Foto: Printscreen YouTube/Krležin Gvozd - službeni kanal Ive Štivičića

1996. godine Ena je izazvala udes u kom je stradao biciklista, i bila je osuđena na 4 godine uslovne kazne. Zbog ove nesreće, Ena je imala veliki strah, pa čak i fobiju od vožnje, a njeni bliski ljudi kasnije su govorili da je zapravo predosetila svoju smrt.

U tom teškom periodu najveća podrška i oslonac bio joj je preduzetnik i inženjer elektrotehnike Josip Radeljak, kog je upoznala krajem osamdesetih i koji je postao i ostao njena najveća ljubav.

On se zbog Ene razveo od glumice Bebe Lončar, sa kojom je imao sina, a kada je Begovićeva ostala u drugom stanju napravili su svadbu u Zagrebu.

Samo 45 dana nakon što je rodila ćerku Lanu, Ena je doživela strašnu saobraćajnu nesreću i to je bilo njeno zadnje putovanje.

Tog kobnog 15. avgusta Ena je sa Josipom, njegovim sinom, svojom majkom Terezom i malenom ćerkicom Lanom krenula u posetu prijatelju. Na ostrvu Brač, Josipov sin odlučio je da ocu prepusti vožnju automobila nakon što je zakačio kamen i razbio maglenku. Zaustavili su se na uzbrdici i obojica su izašla iz automobila koji je počeo nekontrolisano da klizi unazad, usled popuštanja kočnica. Ena, njena majka i beba od mesec i po dana pokušali su da napuste vozilo, ali auto je završio u provaliji.

Foto: Printscreen YouTube/Krležin Gvozd - službeni kanal Ive Štivičića

Tereza i beba zadobile su teške povrede i završile u bolnici, ali Eni nije bilo spasa. Nakon tačno sedam godina utvrđeno je da je do ne sreće došlo zbog neispravnosti vozila.

O Eni i danas pričaju njeni bližnji, a najčešće možemo čuti da je spominje njena rođena sestra Mia Begović koja je takođe glumica. Ena je bila i ostala simbol lepote i s*ksepila bivše Jugoslavije, a njen zanosan izgled nasledila je i ćerka Lana koja je još kao beba ostala bez majke.

Autor: R.L.

#Ena Begović