AKTUELNO

Dušanu ovo nije prvi put da Tanju razdvaja od dece!

Pevačica Tanja Savić pre nekoliko dana prijavila je svog supruga Dušana, jer joj već mesecima nije dozvolio da vidi njihovu decu. Ona se javno čak požalila i rekla kako više sinove ne može da čuje ni putem video-poziva, a Tanju su odmah podržale mnogobrojne koleginice.

Foto: Pink.rs/N. Vujičić

Međutim, borba se nastavlja, a kako pišu domaći mediji Tanji će sada u tome pomoći i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Činimo sve što je u našoj moći da pomognemo Tanji Savić da dođe do dece. Uključili smo Ministarstvo pravde. Po Haškoj konvenciji, on nema pravo da joj uzme decu - saopšteno nam je iz kabineta ministra.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Odveo sinove bez saglasnosti!

"Ona nije dala nikakvu saglasnost da se deca odvedu. Tanjin muž je u aprilu odveo njihove sinove za Australiju, a sada pokušava i da potpuno prekine kontakt između majke i sinova, koji, uzgred, poseduju srpski pasoš. Tanja se o ovome već oglašavala putem društvenih mreža i jako joj je teško da prebrodi ovu razdvojenost od dece. Dušan je iskoristio momenat vanrednog stanja u Srbiji, kada je saopšteno da koronavirus poprima nove razmere zaraze, i odveo je decu kada su se strani državljani evakuisali iz Srbije! Upala je u depresiju i stalno je sa porodicom, koja je uz nju. Fokus joj je samo na tome da vrati decu" - izjavio je izvor blizak Tanji.

Tanja od aprila na sve načine pokušava da vrati decu koju je njen muž Dušan odveo bez njenog znanja u Australiju. Pevačica je rekla i kako je spremna na sve da bi vratila svoje sinove.

Foto: TV Pink Printscreen

Jako mi je teško bez dece, nisam znala da će ih moj suprug odvesti. Niko mi se ne javlja na telefon ili sam čak i blokirana. Alarmirala sam i ovdašnju i tamošnju policiju, nadam se da će se nešto desiti iako je situacija sada dodatno otežana zbog korone. Pošta se ne šalje, sve ide mejlom, pa će sve biti dosta sporije. Čim budem imala priliku, otići ću u Australiju, moram da se borim za decu - rekla je nedavno Tanja.

OVO MU NIJE PRVI PUT!

Dušanu Jovančeviću se ne dešava prvi put da uzima i odvodi decu u Australiju. Sličan događaj zadesio je Tanju Savić u septembru 2016. godine, kada je njen suprug hteo da odvede desetomesečnog sina Maksima i te iste godine ga je ona prijavila za nasilje u porodici, ali je odlučila da prijavu povuče nakon njegovog povratka i pokajanja.

Autor: S. K.