AKTUELNO

Poslednje zbogom!

Poznata književnica Isidora Bjelica danas je u kapeli na Novom groblju ispraćena na kremaciju. Neutešna porodica spisateljice nije mogla da sakrije tugu i bol zbog gubitka, a veliki broj prijatelja i rodbine okupio se kako bi je ispratio na večni počinak.

Foto: Foto/M.P.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Urna sa pepelom pokojne književnice biće položena u AleJi zaslužnih građana na Novom groblju. Isidorina deca, sin Lav i ćerka Vila, kao i suprug Nebojša nisu mogli da obuzdaju suze prilikom poslednjeg ispraćaja spisateljice. Suze i neizmernu bol nisu mogli da sakriju ni Isidorini roditelji, otac Dimitrije i majka Nevenka.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Video: Pink.rs

Poslednjem ispraćaju Isidore Bjelice na Novom groblju prisustvovao je veliki broj poznatih ličnosti među kojima su: Svetlana Ceca Ražnatović, Zorana Pavić, Marko Đurovski, Čedomir Jovanović, Snežana Dakić, Lokica Stefanović i mnogi drugi.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Podsetimo, Isidora (52) preminula je u sredu, 5. avgusta, nakon dugogodišnje i teške borbe sa opakom bolešću u stanu svojih roditelja u Beogradu. Opelu i ispraćaju na kremaciju prethodila je komemoracija održana u maloj sali Sava Centra.

Foto: TV Pink Printscreen

Isidora Bjelica rođena je u Sarajevu 10. decembra 1967. godine, gde je i završila gimnaziju. Zatim je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (odsek dramaturgija) i magistrirala na istom fakultetu. Živela je i radila u Beogradu. Bila je udata za Nebojšu Pajkića s kojim je imala dvoje dece, Lava Grigorija Pajkića i Vilu Evangelinu Pajkić. Kao TV autor radila je nekoliko projekata. Njena misija da pomaže drugima vidljiva je i u njenim poslednjim knjigama koje je pisala dok se borila sa bolešću a sa ciljem da pomogne drugima. Autorka je više od 40 knjiga posvećenih različitim generacijama. Osim toga, autor je više pozorišnih komada i radio drama. Reditelj je filma Dorćol-Menhetn. U pozorištu je režirala Sarajku u Beogradu i komediju svog supruga Nebojše Pajkića, Marhatana. Prevođena je na nekoliko stranih jezika. Bila je kolumnista u više listova.

Autor: M.K. ; S. K.

#Isidora Bjelica