AKTUELNO

Isidora je preminula juče u Beogradu.

Isidora Bjelica izgubila je juče bitku od teške bolesti s kojom se godinama hrabro borila. Književnica je preminula u 52. godini u domu svojih roditelja u Beogradu, iza sebe ostavljajući supruga Nebojšu i dvoje dece Lava i Vilu. Isidora se u poslednjoj ispovesti prisetila svih teških momenata koje joj je život doneo. 

Foto: E-Stock

Tom prilikom izjavila je da "odbija da se sklupča i umre u tišini", čime je još jednom dokazala koliki je borac bila. Isidori nikada nije bio problem da priča otvoreno o svojoj bolesti, te je otkrila da li je nekada zažalila zbog toga. 

Imala sam veliku raspravu sa Gagom Nikolićem, o tome da li treba otvoreno pričati o bolesti ili ne. Gaga je smatrao da to ne treba da se radi, da je kod nas bolest veliki tabu, da su ljudi i javnost suviše agresivni. S druge strane, da nisam otvoreno pričala o mojoj bolesti, ne bih saznala mnoge stvari, nikad ne bih došla do klinike koja mi je produžila život, do leka koji mi je produžio život. U kliniku Adžibadem Sistina otišla sam kada sam ovde već bila polumrtva, sa 60 metastaza, a tamo sam saznala za novi lek. Nikad se to ne bi desilo da nisam pričala o bolesti - rekla je tada Bjelica.

Foto: E-Stock

Gutala sam bube na Kubi, išla sam u Švajcarsku kod nekog ludog Filipinca, koji me je udarao štapom po glavi. Treći put kada je počeo da me treska, rekla sam sebi: "Pa, čekaj, majku mu, bolje da ciknem od raka nego da me ovaj tuče drvetom po glavi!" (smeh)... Pila sam kreč, gutala škorpije, uzimala najrazličitije tinkture, ama sve sam probala. Ljude je takvih stvari blam, ali mene nije. Kad ti neko kaže da imaš još tri meseca života, spreman si da probaš sve. S jedne strane, primila sam 66 hemoterapija, s druge strane nema tinkture koju nisam popila, alternativnog leka koji nisam progutala. Mislim da sam sad kao Raspućin, nemoguće je otrovati me, imuna sam na sve - govorila je u to vreme Isidora.

Autor: Pink.rs