AKTUELNO

Potpuno ga je opčinila.

Američki mornar poreklom iz Kine, Pori, koji se zbog ljubavi prema Srbiji na Instagramu zove Jugoslav najvatreniji je fan "Zadruge", a posebno Miljane Kulić.

Pori, ili Jugoslav, za sebe kaže da obožava našu turbofolk muziku, Miljanu Kulić i Kiju Kockar. Preslušao je u poslednje dve godine između 400 i 500 pesama.

Stvarno sam se zaljubio u taj žanr muzike. Posle sam slušao Šaban Šaulića, Gogu Sekulić, Zoran Šumadinca, Halida Bešlića, Halida Muslimovića, Eru Ojdanića, Nedu Ukraden i druge. Postao sam depresivan, a onda sam otkrio magiju srpske, ali i hrvatske i bosanske muzike i sve se promenilo - objasnio je on.

Slušajući našu muziku na Jutjubu je naletao na Miljanu Kulić, koja ga je naprosto oduševila.

Saznao sam za Zadrugu sasvim slučajno. Pokušavao sam da pronađem drugu verziju pesme “Seksi robot” na Jutjubu, a onda sam nehotice kliknuo na obradu Miljane Kulić. Čudno je, ali mi je njen glas nekako bio smešan, a onda sam počeo da slušam Zadrugu, jer sam želeo da čujem ljude kako govore srpski - mnogo mi je nedostajao još od puta u vašu zemlju. Razumem tek 10 odsto onoga šta govore. Omiljena učesnica mi je Miljana Kulić, ali sam takođe čuo i za Kiju Kockar prateći Zadrugu - priča ovaj momak.

Foto: Instagram.com/miljanicakulic

Autor: R.L.

#Miljana Kulić

#Zadruga

#pori jugoslav