AKTUELNO

Nekada popularna pevačica Romana Panić uhapšena je u australijskom gradu Brizbejnu jer je sa emotivnim partnerom F. M. pljačkala bankomate, zbog čega je završila na jednogodišnjoj robiji. Ona ipak nije jedina javna ličnost iz naše zemlje koja se našla iza rešetaka - svojevremeno su robijali i drugi vipovci, zbog najrazličitijih prestupa.

Aca Lukas

On je uhapšen pre 17 godina u akciji "Sablja" i osuđen na četiri meseca zatvora zbog neovlašćenog posedovanja pištolja. Kasnije je izjavljivao da mu je hapšenje namešteno, ali da nije mogao da se izbori i dokaže nevinost.

Foto: Pink.rs

Svetlana Ceca Ražnatović

Akcija "Sablja" je te 2003. godine "došla glave" i Ceci, koja je takođe nekoliko meseci provela u ćeliji. Najpre zbog sumnje da je kontaktirala sa članovima zemunskog klana, a zatim i navodno zbog neprijavljenog arsenala oružja i sumnjivih poslova u vezi s preprodajom fudbalera Obilića. Zbog ovog poslednjeg krivičnog dela osuđena na osam meseci zatvora 2011. godine, koje je provela sa nanogicom u svojoj kući, a o svemu što ju je, kako kaže, nepravedno zadesilo, govorila je nedavno u emisiji "Hit tvit" na Pinku, što je izazvalo ogromnu pažnju javnosti.

Foto: Pink.rs

Džej Ramadanovski 

On je lišen slobode zbog prekomerne količine alkohola u krvi i vožnje u pijanom stanju. Sve se odigralo u Švedskoj, a kako je pevač ispričao, tamošnji zatvori su komforniji nego pojedini naši hoteli.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

- Proveo sam šest i po godina u domu, pa mi nije bilo teško da se priviknem na skandinavske uslove. U zatvoru smo imali teretanu, saunu, džakuzi i solarijum, pa se nekako i moglo živeti.

Zdravko Čolić

Verovali ili ne, i Čola je bio u zatvoru sredinom osamdesetih, u jeku najveće slave! Uhapšen je na aerodromu u Ohridu, kada mu je u džepu nađena poprilična svota deviza. Prema tadašnjem zakonu, to je bilo strogo zabranjeno, posebno ako za taj novac nije bio prijavljen porez. Čola se ipak izvukao, pa je pušten nakon saslušanja od tri dana.

Foto: Promo

Bora Čorba

I frontmen Riblje čorbe Bora Đorđević je bio sedam dana u istražnom zatvoru kao srednjoškolac jer je s društvom upadao u bogataške stanove i od tako stečenog novca kupovao instrumente.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Danijela Vranić

I ona je bila u zatvoru, doduše samo jednu noć, na trežnjenju. Pre nekoliko godina tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv pevačice zbog napada na policajca tokom privođenja u centru Beograda, kada je sa 1,84 promila alkohola u krvi pravila haos u centru grada bežeći od patrole. Danijela je nakon suđenja morala da plati popriličnu sumu odštete, ali je zatvor izbegla.

View this post on Instagram

🌹

A post shared by Danijela Vranić (@danijelavranicofficial) on

Ana Nikolić

Sve se dogodilo pre osam godina kada je provela noć u policijskoj stanici u Rakovici, gde je imala sukob s policijom. Kada su je zaustavili, pevačica je jedva gledala na oči i izmereno joj je 2,03 promila alkohola u krvi, nakon čega je s bratom zadržana na trežnjenju. Ona je od toga napravila opšti haos jer se svađala s policajcima. Zbog identičnog prekršaja noć u policiji provela je i Romana Panić pre nekoliko godina.

Foto: Pink.rs

Žarko Laušević

Glumac je osuđen na 13 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva u julu 1993. u Podgorici. On je tada upucao Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, dok je Andriju Kažića teško ranio. Na suđenju se branio tvrdnjama da je pištolj potegao u samoodbrani, jer su prethodno ubijeni mladići napali njega i njegovog brata Branimira. Osuđen je na 15 godina zatvora, ali je tu kaznu ukinuo Savezni sud i naložio da se postupak ponovi. U novom postupku 1998. osuđen je na četiri godine, pa je automatski pušten iz zatvora, nakon čega se preselio u Njujork. Tri godine kasnije kaznu je ponovo preinačio Vrhovni sud, osudivši ga konačno na 13 godina. Sredinom 2009. Laušević je po poternici uhapšen u SAD, ali je ubrzo pušten.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Đani, Mitar i Prijović

Početkom aprila u kafeu jednog hotela uhapšeni su Radiša Trajković Đani, njegova supruga Slađana i sin Miloš, fudbaler Aleksandar PrijovićMitar Mirić, kao i još dvadesetak osoba jer nisu poštovali zabranu okupljanja u zatvorenom prostoru zbog pandemije koronavirusa. Svi oni osuđeni su na po tri meseca kućnog zatvora.

Foto: Instagram.com/prijo09, E-Stock/Miloš Rafailović, Pink.rs

Boki 13

Šoumen uhapšen je prošle godine pod optužbom da je sa još nekoliko lica reketirao biznismene u Skoplju za milionske iznose. Pre nedelju dana Boki 13 zbog tog krivičnog dela osuđen je na devet godina zatvora.

Foto: Printscreen YouTube/ Televizija 24

Autor: D.T.

#Aca Lukas

#Akcija Sablja

#Ana Nikolić

#Boki 13

#Bora Đorđević | Bora Čorba

#Danijela Vranić

#Džej Ramadanovski

#Mitar Mirić

#Radiša Trajković Đani

#Romana Panić

#Svetlana Ceca Ražnatović

#Zatvor

#Zdravko Čolić

#Žarko Laušević