AKTUELNO

Detalje pljačke objavili su australijski mediji koji ne prestaju da se bave ovom temom.

Romana Panić i njen partner i verenik Filip M. osuđeni su u Australiji na 12 i 14 meseci, ili tri meseca zatvora a ostatak uslovne kazne. Ovaj nemili događaj digao je veliku prašinu u Australiji i tamošnji mediji otkrili su na koji način su banjalučka pevačica i njen partner uspeli da opljačkaju brojne ljude uz pomoć bankomata.

Foto: Instagram.com/Romana Panić

Agent za nekretnine nadgledao je danima bankomate, a potom sa hirurškom maskom na licu postavljao na njih uređaje koji su izgledali kao originalni delovi bankomata. Minijaturna kamera koju su postavili iznad bankomata snimala je zvuk i video i prikupljala informacije o korisničkim PIN-ovima dok su oni podizali novac. 

Takođe su na čitač kartica gde korisnik ubacuje svoju platnu karticu, postavili dodatak sa magnetnom trakom koji je "hvatao" brojeve kartica.

Foto: Instagram.com/Romana Panić

Tako da, kada korisnik dođe na bankomat i ubaci karticu kako bi podigao novac, Filip i Romana su putem magnetnog čitača očitali broj njegove kartice, a putem kamere su videli pin koji unosi. Potom prevaranti obično naprave duplikat žrtvine kartice, koju kasnije obično koriste za plaćanje robe po radnjama, buticima, rerstoranima i u hotelima, a manje za direktno podizanje novca jer je rizičnije. Takođe, dulikat karticama često se plaća i onlajn kupovina.

Kako se navodi u tamošnjim medijima, kamera koja je postavljena na bankomatu u naselju Cannon Hill snimala je i korisnike i po osam sati dnevno. Suma koju su nezakonito prisvojili Romana i Filip nije poznata, ali su prilikom pretresa njihovog stana u australijskom gradu policajci pronašli 23.500 australijskih dolara, odnosno 14.500 evra. Taj novac im je oduzet, iako nema dokaza da je on pribavljen pljačkom. 

Autor: Pink.rs

#Krađa

#Romana Panić

#Zatvor