AKTUELNO

Otkrio jezive detalje svoje borbe za život!

Najpoznatiji estradni menadžer Bane Obradović je nakon teške životne borbe uspeo da pobedi koronu. Naime, on je proveo 23 dana u “crvenoj zoni” Kliničkog centra boreći se za svoj život.

Krajem marta mi je bilo baš loše. Nekoliko dana imao sam visoku temperaturu, osećao sam malaksalost i tresla me je groznica. Otišao sam kod lekara i ne pomišljajući da imam, u tom trenutku, “najgoru svetsku neman” – koronavirus. Odveli su me na Kliniku za pulmologiju, a jednog sina su mi poslali na Beogradski sajam jer je bio pozitivan na Covid-19. Smestili su me na intenzivnu negu, u takozvanu crvenu zonu. Tu su ležali najugroženiji pacijenti. Kada su mi saopštili da imam koronu, psihički sam pao. Užasno mi je bilo! Ne znam ni kada ni kako sam se zarazio. Pazio sam se, nigde nisam izlazio niti sam se viđao s ljudima - ispričao je Bane.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

On je otkrio strašne detalje svoje borbe za život, a čak 23 dana je ležao u bolnici.

Ukupno 23 dana i sve vreme sam bio na kiseoniku. Nisam znao da li je napolju dan ili noć, jedino što sam slušao je zvuk respiratora pomešan sa uzdasima pacijenata. Primao sam šest infuzija dnevno i između osam i jedanaest tableta, smršao sam 15 kilograma. Merili su mi pritisak na pola sata i svakog dana sam dobijao injekciju u stomak da mi se ne zalepe creva.

Pored Baneta, roker Đorđe David se takođe borio sa koronavirusom, a poznati menadžer sada priznaje da ni sam nije bio svestan koliko je cela situacija bila opasna po njega.

Đorđe David je moj prijatelj i drago mi je što je i on ozdravio. To koliko sam zaista bio u opasnosti, saznao sam tek pred izlazak iz bolnice. Rekli su mi da sam u jednom trenutku disao tek toliko koliko je bilo potrebno da živim. Glas sam potpuno izgubio, tek kasnije mi se vratio. Sada snagu vraćam svakodnevnom šetnjom, jer zbog dugog ležanja nisam mogao ni da hodam - ispričao je Obradović.

Najpoznatiji estradni menadžer je otkrio koliko mu je značila podrška porodice u tim momentima.

U bolnici mi se vratila želja za životom tek kada sam dobio pismo supruge Jovane, sa fotografijom naše porodice. Ta njena poruka je bila izuzetno dirljiva, sa puno pozitivne energije usmerene ka meni - zaključio je on.

Foto: E-Stock/Kobra

Autor: N.V.

#Bane Obradović