AKTUELNO

Kada sam ušao u ćeliju, gledao sam gde ima slobodan krevet da legnem, priča Lukas.

Popularni pevač Aca Lukas uhapšen je tokom akcije ''Sablja'' 2003. godine zbog posedovanja pištolja bez dozvole. U jednoj emisiji, pevač se prisetio detalja hapšenja i perioda koji je proveo u zatvoru.

Foto: Andrej Nihil

- Pištolj mi je bio u spavaćoj sobi, u ženinoj tašni. Kad je policija došla i pitala me da li u stanu imam nešto od oružja, odmah sam ga izvadio i predao im. Napravili su zapisnik i odveli me u Centralni zatvor - rekao je pevač i otkrio kako je bilo u zatvoru.

- Doveli su me u zatvor oko tri-četiri ujutru. Niko od zatvorenika to nije znao. Kada sam ušao u ćeliju, gledao sam gde ima slobodan krevet da legnem. Pošto sam bio izmrcvaren, zaspao sam. Budim se ujutru i čujem: "Jeste, nije, ma jeste, ma nije". Pomislim, šta je sad? Kad ono četiri glave gledaju u mene. Pokušavaju da provale da li je to Aca Lukas. To mi je bilo simpatično i odmah sam im rekao da sam to ja. Bilo im je nepojmljivo da se probude u zatvoru pored Lukasa - ispričao je Aca.

Foto: Pink.rs

Izlazak iz zatvora značio je ''sloboda'', međutim ne i za Acu Lukasa.

- Odrekao sam se prava na žalbu i otišao u "Padinsku skelu". Tamo je bilo kao u banji, mogao si da izađeš napolje da treniraš. Kad sam izašao iz zatvora, bio sam besan, loše sam se osećao i doživeo sam porodićnu tragediju – otac mi je umro. Ma, ne ponovilo se nikad - rekao je Lukas.

Foto: Andrej Nihil

Autor: B. R.

#Aca Lukas

'