AKTUELNO

Nakon smrti supruge poznati fudbaler pokušao je sebi da oduzme život.

Smrt supruge Rebeke Elison koja je fudbalera "Mančester Junajteda", Ria Ferdinanda zadesila 2015. godine i dalje mu teško pada. Nedavno je otkriveno da je ovaj fudbaler nakon smrti supruge, koja je preminula usled izgubljene borbe od kancera na dojki, pokušao samoubistvo. Rio je sada ponovo progovorio za medije i u svojoj ispovesti otkrio da i nakon skoro dve godine, on nije uspeo da preboli suprugu.

Foto: Tanjug/APPhoto/Jon Supe

- Ne možete dati sebi rok da nekoga prebolite. Ja sam se pridružio i grupi udovaca, i redovno imamo sastanke, te razgovaramo o svom bolu. Ja i dalje nosim burmu, ranije bih to verovatno osudio. Ranije sam osuđivao, ali više ne - priznao je Rio u dokumentarcu za BBC.

Foto: Web Summit via Foter.com CC BY

Ferdinand je u istom dokumentarcu priznao i da se opijao, ali i da je želeo sebi smrt.

- Kada je Rebeka preminula, pio sam mnogo preko noći. Tada smo imali gospođu koja je živela sa nama, a kada bi ona otišla u krevet, sišao bih u dnevnu sobu i opijao se. To je sigurno trajalo tri ili četiri meseca. Saosećam i razumem ljude koji su odlazili na "mračna mesta" ne bi li se izborili sa tugom. Bilo je sebično razmišljati o samoubistvu, ali nisam mogao da prestanem. Na sreću, imao sam mrežu ljudi oko sebe koji su mi pomogli, ali tu su i moja deca koja su mi davala inspiraciju da nastavim da se borim - izjavio je proslavljeni fudbaler.

A nakon njegove ispovesti pokrenute su i glasine da je Rio započeo vezu sa 25-ogodišnjom Kejti Rajt, te deluje kao da se fudbaler oporavio od tragedije koja ga je zadesila.

Autor: Pink.rs

#Rio Ferdinand

'