AKTUELNO

Mnogi bi bili saglasni u tome da je karijera pop zvezde Zdravka Čolića zasigurno jedna od najblistavijih na našim prostorima, te ne treba da čudi što je i danas jedan od retkih izvođača koji bez sumnje može napuniti sve dvorane širom bivše Jugoslavije.

Već krajem 60-ih godina prošlog veka mnogima je bilo jasno da će postati jedna od najvećih zvezda, kada je pevao u nekolicini muzičkih sastava i osvajao nagrade na festivalima.

Foto: Foto/Soultime media

U deceniji koja je usledila nizali su se vanremenski hitovi i rasprodate dvorane, a onda se desila 1984. godina, u kojoj su izdate pesme kao što su "Ti si mi u krvi", "Ruška" i "Ti možeš sve, al' jedno ne", koje se i danas rado pevaju. Međutim, mnogi nisu ni mogli da pretpostave da je Čola bio spreman da digne ruke od svega i muziku zauvek napusti zbog drugog zanimanja.

Na nagovor jednog ortaka iz Zagreba napravili smo neki PTT program za poštu. Razvodili smo ljudima kablovske kutije po kućama. Bio je to odličan posao, ali mi je nedostajala muzika - ispričao je Čola za Informer.

Foto: Aleksandar Kerekes Keky

Na sreću mnogih, posle četiri godineprestao je sa ovim poslom i u saradnji sa Goranom Bregovićem snimio album "Da ti kažem šta mi je", koji ga je ponovo vinuo u sam vrh popularnosti koja traje i danas.

Autor: D.T.

#Karijera

#Zdravko Čolić

#pevač

<
'