AKTUELNO

Donosimo vam recepte za ukususne slatke i slane đakonije koje možete brzo, uz malo truda, pripremiti u svom domu tokom izolacije.

Otkako je uvedeno vanredno stanje, popularna pevačica Dragica Radosavljević Cakana vreme provodi u karantinu, u svom porodičnom domu u Sremčici, sa svojim suprugom Nebojšom Negićem. Ovih dana radi sve ono što joj prija, a za šta često nije imala vremena - uživa u prirodi, u sređivanju kuće i dvorišta, čitanju knjiga i kuvanju. Kako nam kaže, svakodnevno za svoje najmilije priprema razne ukusne đakonije, što slane, što slatke, a sada je jedan od recepata podelila i sa čitaocima Pink.rs.

Foto: Pink.rs

Evo šta vam je potrebno od sastojaka za ukusne pogačice sa sirom

- 500 gr brašna - kašičica soli - kašičica šećera - 2 kašičice suvog kvasca - 180 ml toplog mleka - 60 ml mlake vode - 50 ml ulja - 2 jaja - susam - kim

Postupak je krajnje jednostavan, Cakana objašnjava kako napraviti ovu ukusnu poslasticu za celu porodicu:

U 500 gr brašna dodati kašičicu soli i kasičicu šećera. Dve kašičice suvog kvasca promešati i dodati 180 ml toplog mleka, 60 ml mlake vode i 50 ml ulja... U sve dodati dva razmućena jaja i zamesiti testo. Ostaviti da stoji oko 45 min. da se testo podigne. Razmesiti ga i podeliti u 12 do 16 loptica, pa svaku izmesiti i oblikovati. Ređati u pleh, premazati žumancetom, sa malo mleka, posuti susam i kim i peći na 220 stepeni 35 minuta.

Foto: Privatna arhiva

- Ja svakog dana pravim nešto i nosim deci, baš uživam u tome! Eto i vama jedne ideje, brzo se i lako sprema, a baš je ukusno - poručila je Cakana.

Svakog dana u 19 časova novi recept

U narednim danima mnoge javne ličnosti će našim čitaocima poklanjati svoje recepte. Recepte poznatih možete pronaći na najbržem portalu Pink.rs svakog dana u 19 časova!

Autor: D.T.

#Dragica Radosavljević Cakana

#Recept

<
'