AKTUELNO

Talentovani pevač osetio je potrebu da se obrati svojim vršnjacima i pojasni i ukaže im na važne stvari.

Na današnji dan navršava se tačno 18 godina od NATO bombardovanja Srbije, a u znak sećanja na mnogobrojne žrtve završne faze rata na Kosovu i Metohiji upriličeni su prigodni programi širom zemlje.

Foto: Instagram

Dan kada je počela NATO agresija u Pinkovoj zvezdi Slobi Radanoviću budi burne emocije koje je javno iskazao na svom nalogu na Fejsbuku, a iskoristio je priliku da iskritikuje svoje vršnjake koji su, prema njegovim rečima, potpuno ravnodušni. Sloba je zbog toga pobesneo, pa se prijateljima obratio otvorenim pismom.

Foto: Instagram

Mnogo me boli i mnogo sam besan kad vidim kolika apatija vlada prema današnjem danu, koliko ste ravnodušni i koliko vas ništa ne zanima. Društvo, neko vam je te j*bene '99. godine bez razloga razorio pola zemlje, pobio nekoliko hiljada sugrađana, a na današnji dan je sve to počelo. J*benog 24. marta, j*bene 1999. godine u j*benih 19:45h. Ljudi u Srbiji i dan danas obolevaju od rakova i kojekakvih tumora, a sve zaslugom osiromašenog uranijuma i kojekakvih drugih bombi i projektila, kojima su nas zatrpavali. I dan danas Srbija kaska nekoliko decenija za drugim evropskim državama, jer su nam unazadili ekonomiju i razorili fabrike i pogone - kaže Radanović i dodaje:

Foto: Instagram

- Ne smemo da zaboravimo i moramo da pamtimo šta su nam uradili. Moramo da pamtimo Milicu Rakić i ostalu decu, Niš, Aleksinac, Generalštab, mostove i pruge, noći provedene u mišijim rupama. Moramo da pamtimo i slavimo heroje koji su branili naše nebo, naše šume i proplanke. Neki su i zauvek ostali na svojim pozicijama. To zauvek moramo da pamtimo, nije sramota voleti svoje. Potresno je koliko ste ravnodušni i koliko su vam isprani mozgovi - napisao je pevač na svom nalogu na Fejsbuku.

D. T.

#Pinkove zvezde

#Slobodan Radanović

#bombardovanje

#pevač

'