AKTUELNO

Poznati hrvatski pevač Željko Lepec, koji se tri i po nedelje borio sa koronavirusom, izgubio je bitku, a njegova udovica Zvjezdana za medije je otkrila kroz kakve je sve nedaće prošao tokom borbe s opakim virusom.

- Vratili smo se iz Austrije i Željko je dobio visoku temperaturu. Inače je imao astmu, a tad mu se pogoršalo disanje. Hitna ga je odvezla u bolnicu - rekla je Zvjezdana Lapec, i dodala da je Željko odmah stavljen na respirator. Brzo su usledili problemi - prvo je dobio sepsu, a zatim bolničku infekciju... Ubrzo su mu otkazali bubrezi, zbog čega je bio priključen na dijalizu.

Ni u jednom trenutku Željka nije mogla da ga obiđe i sve informacije dobijala je od lekara i sestara. Kroz suze kaže da je borba lekara za Željkov život trajala tri i po nedelje. Davali su sve od sebe i svi su verovali da će se Željko izvući.

- Prestali su da mu daju sedative. Mislili su da će se probuditi. Nije, jednostavno je zaspao - rekla je udovica preminulog pevača.

Ona je, takođe, podsetila da su sina Dominika, koji u Autriji radi kao konobar, nedavno posetili, a da su prvi simptomi počeli da se javljaju po povratku. Zaražena je bila skoro cela porodica.

- Mama, svastika, ćerka, ja... Svi smo bili pozitivni. Sedam dana bila sam u bolnici i svi smo se izvukli, svi smo sad negativni. Sin je još u samoizolaciji. Jedino moj Željko nije uspeo - priča neutešna Zvjezdana, uz koju su sada neprekidno Željkovi prijatelji.

- Govorio mi je da ima koronu, da oseća kao da ga seče staklo u plućima. Mislio sam da se šali sa mnom. Drugi dan mi se nije javio. Tad je već Hitna došla po njega - rekao je Amir Kazić Leo.

Autor: D.T.

#koronavirus

#pevač

#Željko Lepec

<
'