AKTUELNO

Jedna od najvećih srpskih glumačkih diva ostavila je neizbrisiv trag u domaćoj kinematografiji, a o pojedinostima iz njenog privatnog života nije se puno znalo. Ružica Sokić za života nije imala potomke, a jednom prilikom otvoreno je progovorila o razlozima.

Proslavljena glumica bila je u srećnom braku sa Miroslavom Lukićem, ali kako je sama objasnila, majčinstva se odrekla iz želje da bude slobodna jer je odrasla u veoma teškim uslovima.

- Želja za karijerom je najviše uticala na to da prihvatim činjenicu da nikada neću imati dete. Bojala sam se da zastanem, a i plašila sam se porođaja - ispričala je glumica jednom prilikom.

Foto: Fonet

S velikim nedaćama suočila se već u detinjstvu - posle okupacije zemlje od strane Nemačke, Ružičin otac bio je osuđen na smrt, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu ipak oduzeta sva građanska prava. Kako je pričala, za nju je ovaj period detinjstva bio tragičan, a agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja.

- U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja - ispričala je Ružica u intervjuu za Story 2006. godine.

Foto: Fonet

- Ti ljudi iz sela Rušnja maltretirali su nas, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život - istakla je glumica jednom prilikom.

Ružica Sokić preminula je pre sedam godina na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije, a kako se spekulisalo u javnosti, duže vreme borila se s Alchajmerovom bolešću.

Autor: D.T.

#Ružica Sokić

#glumica

<
'