AKTUELNO

Nakon stravične tragedije i odsluženja kazne, košarkaš se vratio na teren ali i u klubove.

Neven Živančević, član grupe "In Vivo", 3. novembar 2012. godine, pamtiće zauvek, kao možda najtužniji dan u životu.

Te noći je jamajčanski košarkaš Kimani Frend automobilom pregazio pevačevu devojku, Nevenu Dragutinović, nakon čega je ona preminula.

Nesreća u kojoj je poginula desila se na uglu Francuske i Ulice cara Dušana, gde ju je na pešačkom prelazu udario košarkaš, a utvrđeno je da je u krvi imao 0,98 promila alkohola.

- Bila je gladna i htela je da kupi kiflu u pekari, izašla je iz taksija, napravila petnaestak koraka i počela da prelazi pešaćki prelaz, a on, bio je bahat, pijan i nije stao na znak "stop" i nije usporio. Bolni su komentari raznih ljudi kako je sve to bio nesrećan slučaj i kako je Nevena, maltene, jednako kriva kao i on koji ju je usmrtio - ispričao je Neven nedavno za "Blic".

Foto: Facebook

Frend je 2014. godine prvostepeno osuđen na tri godine zatvora pred Višim sudom u Beogradu, ali mu je od kazne odbijeno deset meseci koliko je proveo u pritvoru u beogradskom CZ, i 26 meseci koliko je proveo u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Kimani je nakon izlaska na slobodu nastavio da se bavi košarkom u Srbiji i trenutno igra za košarkaški klub "Dinamik".

Nedavno je čak i uhvaćen u noćnom provodu sa prijateljicom, što je pokazatelj da je dalje nastavio sa svojim životom i nakon ove tragedije.

Foto: Instagram

Autor: M. Đ.

#Kimani Frend

#Košarkaš

#Neven Živančević

#Nevena Dragutinović

#Saobraćajna nesreća

#Ubistvo

#pevač

'