AKTUELNO

Ceo svet bori se protiv nevidljivog neprijatelja koji ne bira svoje žrtve.

Broj obolelih od koronavirusa, kako u svetu, tako i u našom zemlji, povećava se iz dana u dan munjevitom brzinom, a među njima je i veliki broj poznatih ličnosti.

Princ Čarls

Danas je odjeknula vest da je britanski princ Čarls pozitivan na koronavirus. Kako se navodi u saopštenju, princ od Velsa ima blage simptome i dobro se oseća, a od kuće radi poslednjih dana kao i do sada.

Foto: Tanjug AP/Dita Alangkara

Tom Henks i Rita Vilson

Glumac i njegova žena bili su u Australiji zbog snimanja filma Baza Lurmana, o životu Elvisa Preslija, u kom Tom Henks (63) glumi pukovnika, Toma Parkera. Tada su dobili korona virus, o čemu su odmah obavestili javnost. Naime, njih dvoje trenutno vreme provode u izolaciji u Australiji, a čuveni glumac se oglasio posle 14 karantina i na svom Tviter naloga otkrio da se on i Rita osećaju mnogo bolje.

Foto: Instagram.com/tomhanks

Rudi Gobert

NBA liga je prekinula sezonu nakon što je centar tima “Juta džez”, Rudi Gober (27), dobio korona virus. Utakmica između timova “Juta džez” i “Oklahoma Siti tander”, koja je trebalo da se odigra u sredu uveče, odložena je nakon što je saopšteno da je centar Jute, Rudi Gober, pozitivan na korona virus. Dvadesetsedmogodišnji sportista, navodno je bio u Oklahoma Sitiju, ali nije bio prisutan u areni u kojoj je utakmica trebalo da se igra. Posle ove vesti, igrači oba tima su zadržani u karantinu u “ Česapik enerdži” areni. Igrači Tandera su otišli, ali su igrači Džeza zadržani sve dok rezultati testiranja nisu bili gotovi. Kako su igrači Džeza bili u kontaktu sa drugim igračima NBA timova tokom poslednjih utakmica, 20 odsto NBA igrača je moralo da se suoči sa karantinom. Nedugo nakon što je utakmica otkazana, NBA je objavio izjavu da će prekinuti sezonu.

Donovan Mičel

Iz Juta džeza objavljeno da je i njihov drugi igrač, Donovan Mičel (23), pozitivan na korona virus.

- Kao rezultat pozitivnog ishoda na test korona virusa, zdravstveni zvaničnici Oklahome testirali su sve članove “Juta džez” tima, potvrdivši još jedan pozitivan slučaj kod igrača Džeza. Tesno sarađujemo sa Centrom za kontrolu i prevenciju bolesti sa zvaničnicima iz Jute i Oklahome, kao is a NBA-om, kako bismo nadgledali njihovo zdravstveno stanje i preduzeli najbolje korake za napredak – piše u izjavi.

Foto: Tanjug AP

Sofi Gregori Trudo

Sofi Gregori Trudo (44), žena kanadskog premijera, Džastina Trudoa (48), pozitivna je na koronavirus. Džastin Trudo se izolovao, nakon što su se kod njegove žene prikazali simptomi virusa, nakon jednog događaja u Velikoj Britaniji.

Paulo Dibala

Fudbaler Juventusa Paulo Dibala (26) potvrdio je da ima korona virus. Prvobitno je rečeno da je u pitanju lažna vest. Ipak, dan kasnije oglasio se i sam Argentinac, koji je na društvenim mrežama potvrdio da je pozitivan na korona virus.

- Zdravo svima, hteo sam da potvrdim da sam dobro i da sam u izolaciji. Hvala svima na porukama, nadam se da ste dobro. Nije "fejk njuz" - napisao je Dibala na svom profilu na Tviteru.

Foto: Tanjug AP

Rejčej Metjuz

Glumica Rejčel Metjuz (26) se oglasila na Instagramu i rekla da je zaražena koronavirusom. Rejčel, koja je poznata po filmovima "Zaleđeno kraljevstvo 2" i "Srećan dan smrti" progovorila je o svojim simptomima i istakla da je bila u karantinu prošle nedelje.

View this post on Instagram

🌻

A post shared by Rachel Matthews (@rachellynnmatthews) on

Idris Elba

Holivudski glumac Idris Elba objavio je na Tviteru da je zaražen virusom korona, ali da nema nikakvih simptoma i da danima nalazi u izolaciji. U video poruci je naveo da se njegova supruga nije još testirala, ali da se dobro oseća.

Foto: Tanjug AP/Jordan Strauss/Invision/AP,

Indira Varma

Glumica koju mnogi znaju iz serije "Igra prestola" i "Rome" javno je potvrdila da je zaražena virusom korona. U pitanju je Indira Varma (46) koja je potvrdia da se testirala na COVID-19 i da je test pozitivan. Varmina dijagnoza se pojavila samo dva dana nakon što je bivša zvezda "Igre prestola" Kristofer Hivju (41) koji tumači lik Tortmunda Džinoubice, otkrio da je takođe pozitivan na korona virus. Ona je u "Igri prestola" tumačila lik Elarije Sand, ljubavnice Oberina Martela i majku njegove dece.

Foto: Printscreen YouTube/ Liberty

Slaviša Kokeza

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza zaražen je opakim virusom, a ova vest objavljena je 14. marta. On se trenutno oseća dobro. Nakon što je koronavirus ustanovljen kod njega, testiran je i Marko Pantelić koji je bio u njegovom društvu samo dva dana pre nego što je Kokeza otkrio da je pozitivan na COVID 19 i ustanovljeno je da je i on oboleo.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Marko Pantelić

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Marko Pantelić, zaražen je koronavirusom. Na svu sreću Pantelićevo stanje je stabilno, dobro se oseća, a nalazi se u početnoj fazi bolesti, pa je na kućnom lečenju, odnosno u kućnom karantinu. On trenutno ne oseća nikakve tegobe, njegov oblik korona virusa je najblaži mogući, ne oseća nikakve tegobe i nalazi se u karantinu kod svoje kuće.

Foto: TV Pink Printscreen

Biljana Srbljanović

Dramska spistaljica Biljana Srbljanović zaražena je korona virusom, a nakon što je to objavila na Fejsbuku, podelila je i simptome koje je osećala. Ona je tada otkrila i da se sprema za bolnicu, kao i da čeka odgovarajuću terapiju.

Foto: Medija Centar Beograd

Autor: M. K.

#koronavirus

'