AKTUELNO

Novak i Jelena nastavljaju borbu za ravnopravnost dece.

Supruga našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića i direktorka Fondacije Novak Đoković, Jelena, svojim radom se zalaže za bolji život dece, kako u svetu, tako i u Srbiji.

Foto: Instagram

Jelena Đoković danas je putem svog profila na društvenoj mreži Instagram poslala jednu vrlo moćnu, ali i emotivnu poruku.

Foto: YouTube screenshot

- Stereotipi su jedan od razloga zbog kojih deca širom sveta često ne uspeju da dostignu u životu svoj maksimalni potencijal. Društvo im često kači različite etikete, poput onih ''ti si previše siromašan'', ''ti ne pripadaš tamo'', ''nisi dovoljno pametan'', ''nisi dovoljno lep'', ''tvoji roditelji su ovakvi, tvoji roditelji su onakvi'', ''ti si samo obična devojčica ili dečak'', ''ti si srednja klasa'', ''ti si slab'', ''nije ovo za tebe''… I nekako takva deca počinju da veruju u to. I onda ona ili odustanu prerano, ili uopšte i ne pokušaju. S druge strane, postoje razni stereotipi i kad je reč o uspehu. Da ne pominjem onu ''Ako si previše dobar i uspešan u tome što radiš, onda mora da su prevarant'' – napisala je Novakova supruga.

Pored toga, Jelena je poručila da uvek moramo biti spremni i na pobedu i na gubitke, kao i da ništa ne dolazi lako kao što se čini.

Autor: B. R.

#Jelena Đoković

#Novak Đoković

'