AKTUELNO

Njegovi hitovi i danas su slušani, a malo njih zna njegova oba imena.

Nino Rešić bio je velika zvezda devedesetih godina, a njegov rad ostavio je trag na muzičkoj sceni cele bivše Jugoslavije.

Folk pevač Nino Rešić, koji je preminuo na današnji dan pre 14 godina, rođen je u Bosanskoj Dubici 1964. godine kao Amir Rešić. Bio je muslimanske veroispovesti. Nakon završenog školovanja preselio se u Srbiju, u Kruševac gde je upoznao tadašnju suprugu koja je bila pravoslavne veroispovesti.

Foto: Printscreen YouTube/ZAMOfficiall

Prilikom venčanja sa njom Nino je promenio svoje ime Amir u Nikola i prešao iz islama u pravoslavlje. To mu je kasnije značajno i pomoglo nakon preseljenja u Beograd i osvajanje srpske folk scene, na kojoj je bio apsolutno suveren u prvoj polovini poslednje decenije 20. veka.

Bez sumnje pravi razlog Ninovog totalnog preobraćanja jeste ljubav prema ženi, a i kasnije u karijeri više puta je dokazao da je čovek vođen nagonima. Pravi dokaz njegovih motiva je došao 2004. godine kada se Nino razočaran svime što ga je snašlo i razvodom koji je tada pretrpeo - vratio i na islam i na ime Amir.

Foto: Printscreen YouTube/ ZAMOfficiall

Tri godine kasnije je tragično i preminuo. Ipak njegove najbolje pesme su i danas popularne i čini se da su sve slušanije.

Autor: Pink.rs

#Nino Rešić

#pevač