AKTUELNO

Ostavila ga je i krenula skroz drugim putem.

Biljana je bila jedno od najlepših lica sedamdesetih godina. Njoj su bili posvećeni najlepši stihovi legendarne "Riblje čorbe". Sedamdesetih godina bila je jedna od najtraženijih manekenki, devojaka koje su u Jugoslaviji radile punom parom - tada nije bilo puno njih koje su snimale reklame i radile revije, pa je Biljana Nevajda Šević bila tada jako zaposlena.

U međuvremenu je život promenila, okrenula se poslu ugledne galeristkinje, postala srećno udata majka, danas i baka. U svet manekenstva ušla je zbog svoje visine, pre toga bavila se gimnastikom, a onda je 1968. godine definitivno otišla u svet lepote. Inspirisala je i neke od kreacija za Kristiana Diora, a na prostoru bivše države putovala je nekoliko puta mesečno. U Sloveniji ke smo,oča trideset reklama, a u Dubrovnik je putovala i do pet puta mesečno.

Svet poznatih i slavih doveo ju je i do Bore Đorđevića. U redakciji tadašnjeg časopisa "Nada" bilo je veče posvećena ženama ambasadora, a na istoj je i Biljana bila gost. Prisetila se da su tada svirali Balašević i Bora.

Foto: Kobra

Bora je prvi put video Biljanu dok je svirao "Lutku s naslovne strane". Prošlo je desetak dana, a Đorđević je bio u Splitu. Bila je i Biljana pa su se zapričali i roker je potpuno poludeo za lepom manekenkom.

Veza je, kako se priča, potrajala šest meseci, a Biljana je otkrila medijima da Bori nikad nije potpuno verovala, zbog čega je odlučila da ga ostavi. U tom se trenuku i zaljubila u drugog, pa je zbog toga napustila i Boru i Beograd. Odselila se u Sarajevo i život joj je otišao u nekom drugom pravcu, udala se i dobila dete.

Foto: Facebook.com

Jedna od najlepših devojaka s Dedinja lomila je muška srca, a Bora joj je napisao čak tri pesme, od kojih je najpoznatija "Ostani đubre do kraja". Kada su se rastajali, stihove joj je i pročitao.

Bilo je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo "Pod lipom" da mi pročita pesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem, kad tamo… Baš kao u pesmi: "Dok stojim za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete’". Sednemo za sto i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene sveske, u koju je pisao stihove, pročita: "Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!" U prvi mah mi je to „đubre“ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to „đubre“ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopšte me nije doticala - rekla je Biljana gotovo 40 godina nakon što je pesma ugledala svetlost dana.

Autor: Pink.rs

#Biljana Nevajda Šević

#Bora Đorđević | Bora Čorba

'