AKTUELNO

Glumica Neda Arnerić preminula u 67. godini u svom stanu, u Dubljanskoj ulici u Beogradu.

Rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je veliku glumačku karijeru koja je bila duga pola veka.

Njen prvi film pod nazivom "San" iz 1966. godine je od Nede napravio veliku zvezdu Jugoslavije. Tokom godina je njena popularnost rasla, a svojim glumačkim umećem zadivila je celu Jugoslaviju.

Arnerićeva je ostvarila upamćene uloge u filmovima "Višnja na Tašmajdanu", "Užička republika", "Sutjeska", "Valter brani Sarajevo", "Varljivo leto ’68", "Ispravi se, Delfina" i drugim. Takođe, igrala je i u mnogobrojnim italijanskim filmovima.

Nakon velike popularnosti šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga veka, glumica je i devedesetih doživela veliku slavu — zahvaljujući blokbasteru "Tri karte za Holivud" i televizijskoj seriji "Policajac sa Petlovog brda".

Podsetimo, Arnerićevu je njen brat Predrag je rekao istražnim organima da je hteo da obiđe sestru, koja je sama živela u stanu. 

Vrata stana bila su zaključana. Tada je brat 66-godišnje glumice pozvao bravara koji je otvorio vrata. U stanu, u trpezariji su zatekli su Nedino telo bez znakova života. Hitna pomoć je konstatovala smrt žene. Na Nedinom telu nema tragova nasilja.

#Neda Arnerić

#uloge

'