AKTUELNO

Neguje prijateljstva duža od pola veka!

Glumica Svetlana Ceca Bojković, koju milionski auditorijum zna kao Emiliju Popadić, sumira utiske iz 2019. godine i otkriva da se ne libi posla i da mnogo više radi otkako je u penziji.

U novogodišnjem intervjuu glumica otkriva da li će u pozorištu sarađivati sa ćerkom Katarinom Žutić, priseća se kako je potrošila svoju prvu platu i kakve planove ima za 2020. godinu.

Foto: Tanjug

Imate li utisak da sada radite više nego pre penzionisanja?

Nemam. Najpametnija odluka bila mi je što sam napravila pauzu kada sam živela izvan Srbije. Posao me je sačekao. Uspela sam da se osvežim i malo distanciram od glume. Danas me ona drži u formi i čini da se ne osećam kao penzioner. Uvek bih imala šta da radim, ali je bolje da čovek radi ono što ume.

Zašto se ne vratite staroj ljubavi - klaviru?

Nisam ga svirala od srednje škole. U mladosti to mi je bila velika tortura. Završila sam srednju muzičku školu sa prvom godinom akademije. Taj napor ugasio mi je radost sviranja. Danas mi je žao zbog te odluke, ali vreme ne možemo da vratimo.

Foto: Beta/Milan Obradović

Možete sećanja na 2019. godinu. Šta ju je obeležilo?

Dosta sam radila. Snimala sam serije o nestalim bebama Vuka Ršumovića i „Močvaru“ Olega Novkovića. Čeka me nastavak nakon novogodišnjih praznika. Prvi put sam radila sa Olegom, a njegova supruga Milena Marković napisala je sjajan scenario, sa gotovo sto likova. Nemam veliku ulogu, ali je lepa. Igram majku dvojice glavnih junaka i drugačija je od svega što sam igrala u karijeri.

Ali mnogi vas i danas vide kao Emiliju Popadić iz „Boljeg života“?

Uspela sam da pobegnem od Emilije. Međutim, to je uloga po kojoj će me zauvek pamtiti.

Koliko ste uloga odbili jer su reditelji želeli da budete kao Emilija Popadić?

Bilo ih je nekoliko. I kod Siniše Pavića sve su to slične i veoma jake žene.

Bili ste miljenica publike, a niste imali Sterijinu nagradu kao vaša ćerka.

Dobila sam je sad za životno delo. Nije ni bilo neke prilike. Nagrada mi je izmakla za predstavu „Pučina“, a bili smo favoriti Lane Gutović i ja. Kažu da mi je učinjena nepravda.

Foto: Tanjug

Vaša ćerka Katarina Žutić vratila se na fakultet i završila režiju. Kako ste to doživeli?

Srećna sam što je to završila. Reditelj se, kao i glumac, kali kroz predstave. Izabrala je veoma težak tekst, posebno za početnike. Uspela je dobro da ga postavi na noge i dobije dobre kritike - rekla je glumica, pa otkrila da li će sarađivati sa ćerkom.
Ne bežim od toga, ali ne forsiram. Najvažnije mi je da Kaja zbog režije ne napusti glumu. Mislim da nema ni nameru.

Šta za vas znače praznici? 

Vreme za odmor najviše volim da provedem kod kuće. Tada vlada velika histerija, a ja volim da se uvučem u kuću i ne izlazim. Po tradiciji, okupljamo se na večeri kod nas ili prijatelja. Ne družim se s glumcima. Moji prijatelji su iz detinjstva, a većina se ne bavi glumom. Negujem neka drugarstva koja traju više od pola veka - kaže Svetlana.

Foto: Beta/Milan Obradović

Autor: Pink.rs

#Svetlana Bojković

'