AKTUELNO

Talentovana i šarmantna glumica za Pink.rs iskreno o svemu!

Maja Mandžuka, glumica koja pleni svojim izgledom i šarmom od prvog dana kada se pojavila na glumačkoj sceni, iako gotovo petnaest godina nije igrala na našem području, uvek privlači pažnju javnosti. Njeni poslovni poduhvati izazivaju interesovanje, a mi smo odlučili da sa talentovanom glumicom pročešljamo sve faze njenog života.

Za portal Pink.rs Maja je progovorila o svojim počecima, filmu "Munje" kojim je stekla ogromnu popularnost, o odlasku u Ameriku i trenutnim glumačkim angažmanima.

Foto: E-Stock/Mirko Rodić

U kom trenutku ste rekli sebi "Gluma je posao kojim želim da se bavim"?

Ja to nisam shvatila, ja sam se rodila kao glumica (smeh). Gluma je dar, talenat. Još u osnovnoj školi sam se takmičila u imitacijama, igrala na školskim priredbama... Sa 15 godina sam otišla na audiciju gde je bilo preko 200 devojaka i dobila sam glavnu ulogu u mom omiljenom filmu "Virtuelna stvarnost" - kaže Maja na početku razgovora za Pink.rs.

“Munje” su Vam donele veliku popularnost. Koliko je Vas taj film promenio i šta Vam je doneo, a šta oduzeo, ako je to slučaj?

"Munje" su me iznenadile. Svi smo uživali na snimanju i nismo razmišljali šta će biti posle. Već na premijeri, Munje su bljesnule. Meni je film doneo slavu, a pre svega zadovoljstvo što sam igrala jednu od glavnih uloga i doprinela velikom uspehu filma.

Foto: E-Stock/Mirko Rodić

Javnost, koliko god volela da zna o poslovnim uspesima i ono na čemu radite, voli da zaviri i u privatan život. Da li Vam je to smetalo tokom godina i kako ste naučili da se nosite sa tim?

Imala sam uvek lepu saradnju sa novinarima i svi su ispoštovali moju želju da minimalno pominjem svoj privatan život. Ne razumem ljude koji grade svoju karijeru i svaki čas pričaju o privatnom životu, čak i beznačajne priče, samo da bi bili na naslovnim stranama.

Odlazak u Ameriku bio je prekretnica u Vašoj karijeri. Da li smatrate da je to bio pametan potez i šta je ono što Vam je uvek davalo snagu da tamo istrajete?

Odlazak u Ameriku je došao sasvim spontano. Moj boravak tamo bio je lep i koristan, završila sam glumu u Njujorku, "Master Class" u Los Anđelesu. Glumila sam, producirala, stilizovala... Nije mi trebala nikakva snaga, kad radim to što volim, onda mi to i daje snagu.

Foto: Promo/Privatna arhiva

Odlučili ste da se oprobate i u producentskim vodama. Koliko je to “lakše” i da li Vam se sada taj posao vise dopada?

Posle diplomirane produkcije u Beogradu, spontano su mi se otvorila vrata da radim na jednoj ozbiljnoj seriji nekoliko godina. Pored toga, upoznala sam i družila se sa najvećim legendama holivudske produkcije, od Roberta Evansa, Džefa Skola, Harvija Vajnstina i mnogih drugih...

Posle dugog niza godina prihvatili ste ponudu da zaigrate u domaćoj seriji. Da li je to bila nostalgija, želja publike da Vas ponovo vidi kod nas ili sve navedeno?

Poziv Zorana Cvijanovića za seriju "Vrata do vrata" sam prepoznala kao pravu stvar. S obzirom na to da smo ostvarili ogroman uspeh sa filmom "Munje", znala sam da ćemo napraviti nešto novo i drugačije - kaže Maja, koja je za kraj našeg razgovora otkrila da li ima planove za 2020. godinu:
Imam plan da nemam plan (smeh). Imam pregovore u vezi novog projekta, šta će biti, videćemo - zaključila je Maja.

Foto: Promo/Privatna arhiva

Autor: N. Vujčić

#Intervju

#Maja Mandžuka

'