AKTUELNO

4. novembra je proslavila 90. rođendan.

Glumica Mira Banjac trenutno se nalazi u Sarajevu gde snima novi film, a svojim pojavljivanjem u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, diva domaćeg glumišta skrenula je veliku pažnju.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Mira se više od sedam decenija bavi glumačkim poslom, a retkost je da se neko ovim poslom aktivno bavi i nakon toliko godina. Tokom karijere imala je više od 160 uloga u filmovima, serijama, dugometražnim i kratkometražnim filmova.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Zatvorila sam pozorište zato što ono traži ozbiljan rad od jutra do mraka. Preselila sam se u Novi Sad, a to znači da bih morala da putujem na probe u Beograd, a tu su i predstave u večernjim satima i brojna putovanja. Shvatila sam da to ne mogu. No, film i televizija su mi krenuli. Tu mogu da kažem koliko mogu, i šta neću da radim - rekla je Mira u Sarajevu.

Tokom ovog razgovora glumica je rekla i kako je jedino posao ono u čemu najviše uživa.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

To je jedino u čemu uživam. Da ne radim, uvenula bih kao biljka - izjavila je glumica.

Podsetimo, Mira Banjac rođena je 4. novembra 1929. godine u Erdeviku, a njeno pravo ime je Mirjana T. Banjac. Čuvena glumica pripada prvoj generaciji glumaca koja je završila Pozorišnu školu u Novom Sadu 1950, a 1970. prelazi u Beograd i postaje član Ateljea 212. 

Autor: S.K.

#Mira Banjac

'