AKTUELNO

Drama se nastavlja!

Prvi put posle deset meseci, otkako je sudija Snežana Ilić podnela tužbu protiv bivše cimerke iz "Zadruge" Zorice Marković, njih dve su se napokon srele oči u oči na sudu. Naime, kako se Zorica nije pojavila na prvom ročištu, pričalo se da će čak biti i privedena, međutim, ona je sada nasmejana došla u sud. Ali uzalud!

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Naime, suđenje je odloženo, a advokati obe strane dali su izjave za pripadnike sedme sile.

Mi smo uložili prigovor mesne nadležnosti, iz razloga što je zakonom tačno određeno koji je sud nadležan za postupanje i smatramo da Treći osnovni sud nije nadležan za ovu krivično-pravnu stvar. Nadležan je sud prema mestu sedišta javnog glasila gde je došlo do eventualnog krivičnog dela, može da bude mesto gde je navodno izvršeno krivično delo ili sud prema prebivalištu okrivljene. To mogu da budu Prvi sud, Osnovni sud u Rumi i Drugi osnovni sud. Do svega ovoga je došlo zato što je privatni tužilac pogrešno označio adresu okrivljene i onda je došlo do ove zabune. Postupajući sudija je danas doneo odluku da se oglašava mesto nenadležnim i verovatno će suprotna strana uložiti žalbu - rekao je advokat Zorice Marković.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Posle dugo vremena, dočekali smo da se i okrivljena pojavi, dobili smo njene tačne identifikacione podatke. Na osnovu toga uzeto je u razmatranje nadležnost ovog suda, iako je utvrđeno pravosnažnom odlukom Višeg suda u Beogradu. Međutim, sada pošto imamo drugu stranu, tačnu adresu, sudija je odlučio da ovaj sud nije nadležan, uputuće tu odluku Višem sudu u Beogradu. Nama je svejedno ko će biti nadležan, bitno nam je da što pre uđemo u meritum ovog procesa, u utvrđivanje krivice - rekao je Snežanin advokat, a onda se obratila i ona:
Izgubljeno je deset meseci... Gospođa je bila obaveštena, znala je da je tužena i pratila je i nije htela da dođe. To je kupovina vremena, ali Bože moj, ja cenim moje kolege, na kraju će istina da se utvrdi. Nisam je ni gledala, ona me ne zanima, polusvet ne gledam, ja sam pratila suđenje - rekla je Ilićeva.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Autor: Pink.rs

#Snežana Ilić

#Suđenje

#Zorica Marković

'