AKTUELNO

Početkom 1991. godine Zana je rodila ćerku Teu u beogradskom porodilištu, ali već posle nekoliko meseci spakovala je kofere i odselila se u Kanadu zajedno sa suprugom Đorđem Šiškinim.

Malo ko je mogao da zamisli grupu "Zana" bez čuvene plavuše koja je ostavljala bez daha gde god da se pojavi. Sve je počelo davne 1979. godine, kada je ova grupa kročila na muzičku scenu Jugoslavije, a ogromnu popularnost postižu tri godine kasnije kada objavljuju hit "Dodirni mi kolena". Grupa, koja je dobila ime po pevačici Zani Nimani, brzo postaje poznata. Marina Tucaković, koja im je napisala tekst za pomenutu pesmu, bila je velika zvezda i pevači su se otimali oko njenih tekstova. Tucakovićka je "stvorila" "Zanu" svojim tekstovima, a većina muzičara je bila ljubomorna što se ona baš njima posvetila.

Foto: Printscreen YouTube/Youpidou

- Marina je sve vreme od momenta kada mi napravimo neku osnovnu temu prisutna. Upućena je u sve što se dešava, od samog početka saživljava se sa pesmom... Desi se da pozovemo Marinu u dva sata ujutru, ona se izvuče iz pidžame, dođe i kaže: ''Da l' ste normalni, ovo ne valja ništa?'' - ispričala je svojevremeno Zana.

"Zanu" su osnovali Radovan Jovićević i Zoran Živanović Žika - Kika Mac 1976. godine. Malo je poznato da je Zana sestra od tetke Radovana Jovićevića i da su i danas u odličnim odnosima. Radovan i Zana su se dugo šalili da je pevačica u grupu ušla "preko veze".

Foto: Printscreen YouTube/Zana

Nimani 1985. godine napušta grupu i započinje uspešnu solo karijeru. Godine 1986. je objavila solo album "Noćas pevam samo tebi". Zana se tokom osamdesetih priključila grupi "Divlji Anđeli". Rezultat te saradnje je maksi-singl pod nazivom "Totalni kontakt". Godinu dana kasnije objavljuje poslednju pesmu "Ruža na dlanu" i posle nekoliko godina se povlači iz javnosti.

Početkom 1991. godine Zana je rodila ćerku Teu u beogradskom porodilištu, ali već posle nekoliko meseci spakovala je kofere i odselila se u Kanadu, te zajedno sa suprugom Đorđem Šiškinim napušta zemlju. Mnogi svedoci tog vremena kažu da je to učinila usled političkih dešavanja na ovim prosotorima, a diploma Pravnog fakulteta u Beogradu pomogla joj je da obezbedi sebi i porodici ugodan život u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji. Zaposlila se u jednoj firmi koja se bavi menadžmentom, dok Đorđe radi svoj posao u struci, koji se tiče želežnica.

Ćerka Tea je pre godinu dana završila je studija, na jednom od prestižnih koleža u Kanadi. Pevanjem se više ne bavi, ali Tea je nasledila majčin talenat za muziku, što govori da je pevala u nekoliko američkih mjuzikla, a nakon toga nije želela da nastavi svoj život u smeru pevanja, već se posvetila studijama. Neverovatno liči na Zanu, a mnogi kažu da se čak isto ponaša kao majka. Kako Zana Nimani danas izgleda, pogledajte OVDE!

Autor: Pink.rs

#Zana Nimani

'